Raj: "Ideale plek om inspiratie op te doen"

Raj poseert voor brasserie De Abdijmolen

Raj leerde de abdij kennen met zijn vrouw. “We zijn hier gewoon eens beland, al wandelend. En net als toen wandel ik nog steeds zeer graag. Kijk, ik heb alleen al deze maand zo’n 200.000 stappen gezet!”

Raj is een wandelaar, zoveel is duidelijk. Hij draagt stevige schoenen en een winddichte, regenafstotende jas. De zestiger is, ondanks het grijze weer, dapper op tocht. “Ik heb vroeger veel te veel achter een bureau gezeten. Zowel tijdens mijn studies als op het werk”, verzucht Raj. “Gepensioneerd zijn is een enorm voordeel: ik heb nu zo veel tijd om te wandelen!”

“It’s all about exploring. De Abdij van Park is een fantastische groene zone”, vervolgt Raj. “Wanneer we Indische gasten over de vloer krijgen, leid ik ze hier ook rond. In het weekend, of tijdens de zomervakantie… Ze vinden het allemaal fantastisch”, glimlacht Raj.

“Alles zien veranderen”

Als we vragen hoe Raj in Leuven is beland, volgt zijn levensverhaal. “Toen ik consultant engineer was, ontmoette ik een Belgische zakenman in het kader van een handelsmissie. Hij nodigde me uit naar Leuven en heeft me uiteindelijk aan boord gehaald. Ik heb er gewerkt tot aan mijn pensioen”, glimlacht Raj.

Raj kent Leuven nu 35 jaar. “Toen ik hier pas kwam, was ik diep onder de indruk van de historische gebouwen, hun architectuur… In India had ik zoiets nog nooit gezien. En het mooiste is: ik heb alles al zien veranderen. Het Ladeuzeplein, het stationsplein… De stad is volwassen geworden, net als wij.”

Ook de transitie van de eeuwenoude abdijsite vindt Raj bijzonder mooi. “Ik bezoek graag abdijen, zowel met mijn familie als alleen. Het is een mooi moment om even te bezinnen. Mijn vrouw en dochter steken hier geregeld een kaars aan in de kerk. Wij zijn hindoe, maar op die manier brengen we een ode aan God. Want alles wat we krijgen van de natuur, is een geschenk van God.”

Inspiratie opdoen

Raj volgt trouwens nog een cursus beeldhouwen in het SLAC/Academie Beeldende Kunst. “Toen de Abdij van Park toevallig ter sprake kwam, zei mijn leerkracht dat dit een ideale plek is om inspiratie op te doen voor beeldhouwwerk. Er is zo veel, als je maar de tijd neemt om te kijken. Time is on our side”, besluit Raj.

Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.