Bezoek het klooster

Tickets voor 'Het hart van de abdij'

Wandel door het klooster en sta oog in oog met unieke 17de eeuwse kunstschatten

De historische ruimtes van het klooster zijn pas gerestaureerd. Dompel je onder in de filosofie en geschiedenis van de abdij en de norbertijnenorde.

Dé pronkstukken zijn de unieke stuccoplafonds uit de 17de eeuw van de hand van Jan Christian Hansche en de pandgang met 20 virtuoze en monumentale teruggeplaatste glas-in-loodpanelen uit de 17e eeuw uitgevoerd door de Leuvense glaskunstenaar Jan de Caumont. Deze zijn vandaag erkend en beschermd als Vlaamse Topstukken.

Tickets voor het abdijklooster zijn inclusief een audiogids en geven ook toegang tot PARCUM, museum voor religieus erfgoed en cultuur in de abdijruimtes. Bezoek dus ook de vaste collectie en de tijdelijke tentoonstellingen van PARCUM.

PARCUM

Een ticket voor het klooster is ook geldig voor een bezoek aan museum PARCUM. PARCUM huist in het klooster van Abdij van Park en brengt een vaste collectie en tijdelijke thematentoonstellingen op het kruispunt van religie, kunst en cultuur.

Thematentoonstelling 'Lost Heartbeats'

Van 11 september tot 6 november 2022 bezoek je bij PARCUM de thema-expo 'Lost Heartbeats'.

In de nok van de abdij kom je dit najaar helemaal tot rust. Artiest en rouwontwerper Stijn D'Hondt onthult er vijftien verliesverhalen op een audiovisuele manier. De kunstwerken zijn gebaseerd op de hartslagen van gesprekspartners die elk een andere vorm van verlies meemaakten. De interactieve expo 'Lost Heartbeats' neemt je mee in het meest universele gevoel van allemaal: loslaten en anders leren vasthouden.

Praktisch

Rondleidingen voor groepen

Geïnteresseerd om je te laten leiden door een gids?

Blijf op de hoogte

Krijg de laatste nieuwtjes en ons evenementenkalender in je mailbox en vind ons ook op Facebook!

Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.