Herinneringen & souvenirs uit Leuven

Fijne herinneringen maak je hier sowieso. Maar wat neem je mee naar huis als souvenir voor de achterblijvers of gewoon voor jezelf? Dat lekkere bier? Een knap stukje keramiek uit dat ene speciale atelier? Of - waarom niet - een opgezet dier? Snuister met ons mee tussen de Leuvense souvenirs.

25 november 2022

Bier, natuurlijk!

Voor hoogst originele bieren van kleine, onafhankelijke brouwers uit heel de wereld, kan je aankloppen bij Jelle en Koen. De vrienden botvieren hun passie voor het schuimende gerstenat in Hops 'N More. Je vindt er medes, IPA’s, stouts, lambiekbieren en veel meer.

Vier chocolatiers

Bier en chocolade? Dat hoeft geen cliché te zijn. In Leuven weten ze echt hoe ze de fijnste pralines maken, soms met heel onverwachte en uiteenlopende smaken. In onze blog lees je meer over de vier Leuvense chocolatiers die je moet bezocht hebben.

Jouw favoriete unief

Vergeet Harvard of Oxford. Wil je echt indruk maken, dan pronk je met het logo van de KU Leuven op je hoodie of sweater. Die vind je in de KU Leuven-shop in de Universiteitshal aan de Naamsestraat, net als hippe schoudertassen, petten, mokken, zelfs dassen en witte sportsokken. Allemaal met het bekende logo. Ook aan het onthaal van de universiteitsbibliotheek kan je kleding en gadgets shoppen.

Groetjes uit Leuven

Met je smartphone stuur je snel een berichtje en een foto. Maar een echte postkaart in de brievenbus is toch veel leuker? Verras het thuisfront met een ‘groetjes uit Leuven’-kaartje. Je vindt ze aan de balie van Visit Leuven, samen met nog meer lokale en duurzame souvenirs uit Leuven. Ook Hema aan de Parijsstraat verkoopt postkaarten.

Het stadhuis in jouw woonkamer

Echt? Jazeker! Nu ja, wel in het klein natuurlijk. En je moet het nog zelf ineen steken, maar dat is net het leuke eraan. Designer Eline Cornelissen maakte een houten bouwpakket met het iconische stadhuis als model. Exclusief te koop aan het onthaal van Visit Leuven.

Keramiek van de vakman

Het hoeft echt geen uit China geïmporteerde mok zijn met ‘I love Leuven’ op. Keramist Jan Vander Elst van atelier ’t Rood Huys maakt kunstzinnige pareltjes waar je met veel plezier uit drinkt. Servies, schalen, urnen, theesets en meer, allemaal met de hand.

Jong leesvoer

Dé kinderboekenwinkel van Leuven? Dat is De Kleine Johannes. Een boekhandel vol verhalen, van het allereerste kijkboekje over Leuven tot spannende jeugdverhalen. Je hebt natuurlijk nog veel meer boekhandels in Leuven. Zoals het gezellige Barbóék, boekhandel en koffiebar ineen. Of Boekarest, met een eigenzinnige selectie én advies op maat.

King George en andere curiosa

Het vreemdste souvenir? Dat vind je zonder twijfel bij Animaux Spéciaux aan de Mechelsestraat. Wat dacht je van een héél erg bijzonder eendjeskuiken met een kroontje op, onder een stolp? Of liever een blinkende groene kever in een vintage luciferdoosje? De collectie opgezette dieren zit vol fantasie. Maar voor wie dit toch maar een beetje te bizar is, zijn er gelukkig nog veel meer hoogst originele spulletjes en cadeaus, zoals wonderlijke decoratie, curieuze boeken en miniatuur boomhuisjes. Alles wat net ietsje anders is.

©Animaux Spéciaux
Categorieën