Hal 5, urban vibes aan de rand van Leuven

Van verlaten spoorweghal naar bruisende place-to-be: de transformatie die Hal 5 de voorbije jaren onderging is spectaculair. Deze verborgen parel is een van de favoriete ontmoetingsplekken van de locals, maar ook als bezoeker is het hier heerlijk vertoeven. Ontdek waarom Hal 5 een bezoekje meer dan waard is.

6 juni 2023

Hal 5 is een van de oude Centrale Werkplaatsen van de spoorwegen die de voorbije jaren een nieuwe invulling kregen. De hal ligt net buiten het centrum van Leuven, op vijf minuten stappen van het station, en is stilaan een van de meest populaire hotspots voor wie zin heeft in een namiddag chillen. Wat valt er allemaal te beleven?

Ruimte om te bewegen

Hal 5 ligt midden in een gezellige woonwijk, maar biedt een zee aan ruimte. Het grote grasveld nodigt uit tot een voetbalmatch, een potje Kubb of een spelletje frisbee. Op het plein naast de oude hal kunnen kinderen naar hartenlust fietsen of kan je je rolschaatskunsten nog eens bovenhalen. Zin in wat meer uitdaging? In Hal 5 vind je een state-of-the-artruimte voor wie van parkour houdt. Elke zondagnamiddag gooien de Leuvense parkourhelden hun deuren open en kan je hier vrij komen trainen.

De zon op je snoet… en op je bord

De grootste troef van Hal 5 is ongetwijfeld het terras. Veel plaatsjes, picknickbanken, strandstoelen en… de zon. Door de ligging op het zuiden kan je hier zowel de eerste lentezon als de laatste herfstwarmte meepikken. Extra leuk wordt het dan nog door de foodcourt die je in Hal 5 vindt. Duurzame keukens met Napolitaanse zuurdesempizza’s, Palestijnse falafels, originele ijsjes en een uitgebreid aanbod aan de bar: het lekkerste van de wereld met de zon op je gezicht, beter wordt het niet.

Snuisterplek bij uitstek

Hal 5 is ook de thuis van Camping Flamingo. Camping Flamingo is een originele mix van een garageverkoop en een lokale makersmarkt. Je vindt er zowel tweedehandsspullen als juwelen, illustraties, kleren … ontworpen door Leuvense creatievelingen. Daarnaast worden er in Hal 5 nog tal van andere markten en stockverkopen georganiseerd. Check de agenda of laat je verrassen!

Wist je trouwens dat Hal 5 op de route van de street-artwandeling door Leuven ligt?

Ontdek snel het hele parcours!

Hal 5 foodcourt