Sterrenrestaurants in Leuven

Ook in Leuven kan je eten bij de sterren. Maar liefst vier Leuvense restaurants zijn de trotse eigenaars van een Michelin-ster. Dompel je onder in het culinaire Leuven en ontdek Belgische keuken van de bovenste plank tijdens je verblijf in de stad. Wees zeker op tijd met je reservatie, want tafels bij de sterren zijn zeer gegeerd.

22 februari 2023

Arenberg

De historische setting van Arenberg is al jaren een go to voor foodies. In 2001 kreeg het voormalige Jezuïetenpachthof en kalfskwekerij zijn eerste Michelin-ster. Sterrenchef Lieven Demeestere zet “eerlijkheid” en “eenvoud” centraal bij Arenberg. Dat zie je in de topproducten die hij gebruikt, de service die hij hanteert en in het klassieke interieur. ‘s Middags kan je hier je eigen 3-gangenmenu samenstellen tegen een vaste prijs en ‘s avonds geniet je van het menu “Arenberg”.

Nagenieten van je ervaring bij Arenberg doe je natuurlijk in het prachtige Arenbergpark. Je vindt hier de wetenschapscampus van de universiteit, internationale onderzoekscentra maar ook tal van historisch erfgoed en het grote Arenbergkasteel uit de 16de eeuw.

Couvert Couvert

Couvert Couvert zorgt al meer dan 20 jaar voor sublieme en verfijnde menu’s. De gepassioneerde broers Laurent en Vincent Folmer verwerken seizoensgebonden producten op een creatieve wijze in hun gerechten. Bij elke gang krijg je een aangepaste wijn uit hun indrukwekkende wijnkaart en als nagerecht kan je kiezen voor Belgische kazen. Tafelen in het gerenommeerde restaurant doe je in een strak interieur of buiten op het rustige terras.

Beleef de groene omgeving rond Couvert Couvert en bezoek het prachtige Arenbergpark dat op slechts 20 minuten wandelen ligt.

Eed

Bij Eed kan je je verwachten aan een kaart vol herkenbare smaken met onverwachte touches. De jonge chef Philippe Heylen is niet bang om te experimenteren en werd in 2019, hij was toen amper 23 jaar, uitgeroepen tot “chef van het jaar”. De minimalistische visie van Philippe wordt duidelijk in het enkel menu met zorgvuldig uitgekozen (seizoens)producten, waarbij ieder ingrediënt op je bord even belangrijk is. Binnen weerspiegelt het intieme en donkere interieur het jeugdige karakter van het restaurant.

Vlakbij Eed vind je de Oude Markt oftewel “de langste toog van Europa”. Nergens vind je meer horecazaken bij elkaar dan op dit unieke plein.

Essenciel

In een prachtig herenhuis (mét mooie tuin) op de Bondgenotenlaan, een van de drukste straten van Leuven, verwelkomen Niels Brants en Romina Charels je in Essenciel. Het koppel tovert kunstwerken op tafel, die de technische skills van chef Brants tonen en bijna te mooi zijn om op te eten. Essenciel introduceert je tot nooit eerder geziene combinaties van groenten. Ook ‘s middags kan je hier terecht voor een heerlijke lunch.

Wandel na je lunch of diner de Bondgenotenlaan af en kom terecht in het historische middelpunt van Leuven: de Grote Markt. Hier kan je het gotische stadhuis en de indrukwekkende Sint-Pieterskerk bezichtigen.

Te vermelden waard

Rossi
Chef Felice Miluzzi werd door Gault & Millau in 2018 uitgeroepen tot beste Italiaanse chef van het land. Voor authentieke Italiaanse keuken moet je hier zijn. Tip: Neem zeker ook een bezoekje aan het jongere zusje Guzzi voor heerlijke zuurdesempizza’s.

Convento
Chef Jens Maertens mag zich met de titel van Jong Keukengeweld één van de beste jonge chefs van Vlaanderen en Brussel noemen. Jong Keukengeweld, een initiatief van Toerisme Vlaanderen en Horeca Vlaanderen, verenigt jonge topchefs die Vlaamse gastronomie tot bij jongeren brengen.

Krijg je niet genoeg van Leuven?

Blijf gerust overnachten na je avondje bij de sterren. Leuven heeft een mooi aanbod logies, van gezellige B&B’s buiten de ring tot moderne en historische hotels pal in het centrum. Ontdek ze hier.

Categorieën