Instagram hotspots in Leuven

Wie Leuven bezoekt, ontdekt overal gezellige straatjes en historische gebouwen die de perfecte achtergrond vormen voor een geslaagde Instagram-foto. Maar wat zijn nu echt dé toplocaties om een foto te nemen als je in Leuven bent? De onderstaande lijst bundelt de mooiste plekjes waar je jezelf kunt vereeuwigen.

Door
Leen Tyrions
4 april 2022

Kruidtuin

De beste plaats voor een dromerige tuinfoto is natuurlijk de oudste botanische tuin van heel Europa. Loop zeker even binnen in de serres tijdens je bezoek!

Kapucijnenvoer 30, 3000 Leuven • Meer info

Stadhuis / Grote Markt

Wat dacht je van het historische stadhuis, de Sint-Pieterskerk of een ander prachtig gebouw als achtergrond voor je foto? Tijdens een rondleiding in het stadhuis ontdek je onder meer het verhaal achter de 235 beelden op de gevel.

Grote Markt, 3000 Leuven • Meer info

Klein Begijnhof

Veel koppeltjes laten hier hun huwelijksfoto’s maken. Het is dan ook de ideale spot voor een romantische foto met je geliefde of een leuk kiekje met vrienden.

Klein Begijnhof/Halfmaartstraat, 3000 Leuven • Meer info

Universiteitsbibliotheek

Dit pand telt twee fantastische fotolocaties: voor het gebouw en helemaal bovenaan, met een 360°-uitzicht over de hele stad. De bibliotheek stelt zeker niet teleur en is een bezoek meer dan waard.

Monseigneur Ladeuzeplein 21, 3000 Leuven • Meer info

​​​​​​Abdij van Park

De Abdij van Park biedt je langgerekte paden tussen de bomen, prachtige meren en historische gebouwen als achtergrond. Met een beetje geluk kun je zelfs een foto nemen met de zwanen die hier vaak te zien zijn.

Abdij van Park, 3001 Leuven (Heverlee) • Meer info

Oude Markt

Poseer met een heerlijke cocktail of een Belgisch streekbiertje aan de langste toog van Europa. De levendige sfeer en prachtige bakstenen herenhuizen garanderen je een schitterende foto! Of neem gezellig plaats naast de ‘Kotmadam’, een beeld van een dame op een bankje.

Oude Markt, 3000 Leuven • Meer info

​​​​​​

In de Sint-Pieterskerk

Met zijn indrukwekkende plafonds, prachtige glasramen en hoge zuilen is deze kerk een toplocatie om foto’s te nemen. Dit is bovendien het oudste gebouw van Leuven: het dateert uit 986!

Grote Markt, 3000 Leuven • Meer info

Groot Begijnhof

De lanen, binnenplaatsen, tuinen en zandstenen gebouwen in het Groot Begijnhof bieden heel wat mogelijkheden voor topfoto’s. Deze plek werd ooit bewoond door begijnen, maar huisvest vandaag studenten.

Schapenstraat, 3000 Leuven • Meer info

Arenbergkasteel

Geen betere plek voor een mooie foto dan een prachtig kasteel met veel groen eromheen! In dit kasteel woonden ooit de hertogen van Leuven. Vandaag wordt er les gegeven aan studenten van de universiteit.

Kardinaal Mercierlaan, 3001 Leuven (Heverlee) • Meer info

Station van Leuven

Kom je naar Leuven met de trein? Neem dan zeker een foto in het station. Maar kijk ook even achter je als je naar buiten loopt en neem nog een leuke foto met het hoofdgebouw!

Martelarenplein, 3000 Leuven

Streetart in Leuven

Verspreid over de stad vind je in Leuven heel wat prachtige streetart. Met hun intense kleuren en unieke vormen bieden ze de ideale achtergrond voor je Instagram-foto.

Diverse locaties in Leuven • Meer info

Ook de hotels in Leuven mogen gezien worden. Poseer in de coole lounge van het Pentahotel of fotografeer het unieke zicht op het stadhuis vanuit hotel The Fourth.

Breng een bezoek aan Leuven

Vergeet ons niet te taggen in je foto’s met #visitleuven tijdens je avonturen! We kijken uit naar je foto’s van onze stad en wie weet tonen we ze zelfs op onze pagina. Tot gauw in Leuven!

Ontdek de locaties op deze kaart