5 wandelroutes in Leuven voor elke ontdekker

Kom het betoverende Leuven ontdekken met 5 bijzondere wandelingen. Of je nu pittoreske straten wil doorkruisen, op stap wilt met de kinderen of de rijke Leuvense biercultuur wilt ontdekken, Leuven heeft voor ieder wat wils. Trek je wandelschoenen aan en laat je verwonderen!

11 maart 2024

De highlights van Leuven

Ontdek de hoogtepunten van Leuven met een wandeling van 4.8 km langs de historische gebouwen. Heb je na deze wandeling nog niet genoeg van Leuven? Breid je wandeling dan uit met een ommetje van 4.3 km langs de Vaartkom. Je kan er ook voor kiezen om een extra lus van 5.8 km naar Abdij van Park te maken.

Aan de Vaartkom stap je voorbij de betoverende witte huisjes van het Klein Begijnhof. Daarna kan je even uitrusten in het hippe Sluispark of aan de Vaartkom. Tenslotte neem je een kijkje bij De Hoorn, waar in 1926 het allereerste glas Stella gebrouwen werd.

In Abdij van Park laat je de drukte van de stad achter je terwijl je door de eeuwenoude toegangspoort de fenomenale natuur inloopt. Een absolute aanrader voor iedereen die even wil ontsnappen aan de bedrijvigheid van de stad.

De wandelbrochure is voor 2 euro beschikbaar bij de balie van Visit Leuven.
Het kaartje is gratis beschikbaar via Google Maps.

Religieuze kunst en street art

Verken unieke street art in Leuven door een van de uitgestippelde routes op Google Maps te volgen. Terwijl je geniet van de creatieve straatkunst, wandel je langs heel wat aangename groene plekjes én ontdek je de historische kerken van Leuven. Je kan kiezen tussen twee routes: eentje vanuit het centrum richting het Groot Begijnhof en een andere tussen de Kruidtuin en de Sint-Geertruiabdij.

Ben je helemaal in de ban van street art? Met de Street Art Cities app ontdek je nog meer kunst.

Het gratis plan is verkrijgbaar bij Visit Leuven of online.
Ook gratis via Google Maps.

Wandelen met kinderen

Ook voor uitjes met kinderen zijn er tal van mogelijkheden. Zo zijn er de Knuffelzoektochten die je naar de leukste speeltuinen in Leuven brengen. Koop het wandelboekje aan het onthaal van Visit Leuven of M Leuven voor 2 euro of download het gratis op Google Maps.

Geniet na de wandeling van een lekkere croque of een verrukkelijke pannenkoek of ga lunchen in een van de andere kindvriendelijke lunchspots. Daarna kan je nog een bezoekje brengen aan de Sint-Pieterskerk. Sluit de dag af in een gezellig hotel of B&B op maat van je gezin.

Biertours

Ben je niet zo'n fan van wandelen, maar spreekt een lekker biertje je wel aan? Geen zorgen! Leuven is niet alleen de thuisbasis van Stella, maar herbergt ook een scala aan andere lokale bieren.

Met de BeerWalk verken je Leuven in drie uur, waarbij je met een gids bier leert proeven. Ontdek verborgen cafés en vergeten kleine brouwerijen en geniet van maar liefst vijf degustaties. Als aandenken ontvang je een officieel BeerWalk proefglas.

Als je liever zelf op ontdekking gaat, kan je een digitale rondleiding op Google Maps volgen. Deze brengt je langs authentieke volkskroegen, moderne biercafés, historische plaatsen en brouwerijen. Tijdens de tocht krijg je ook interessante bierweetjes en boeiende toogverhalen te horen. Cheers!

Ontdek de biertours in Leuven.

Terrasje doen op de Oude Markt

Verken de universiteit

Leuven is een echte universiteitsstad, met campussen en studenten verspreid over heel de stad. Benieuwd naar de erfgoedschatten van de universiteit of ben je meer geïnteresseerd in themawandelingen over wetenschap? Installeer de officiële wandelapp van KU Leuven en verken de wondere universiteitswereld.

Daarnaast zijn er nog heel wat andere apps die je kan downloaden om Leuven op een boeiende manier beter te leren kennen.

Vermoeid na een dag vol wandelavonturen? Rust uit in Leuven en zet de ontdekkingstocht de volgende dag verder!

Blijven slapen in Leuven?