Vintage shoppen in Leuven

Leuvenaars zijn verzot op tweedehands winkelen. Op zoek naar unieke winkels tijdens je bezoek aan Leuven? Wij lijsten er enkele op voor jou!

23 oktober 2023

Liefhebber van de locals: Think Twice

Een echte favoriet onder de locals is Think Twice. De tweedehandsketen vind je terug in heel België, en ook in Leuven kan je er vintage kleren shoppen. Elke vijf weken hangen er nieuwe kledingstukken en accessoires in de winkel en organiseert de shop 1 euro & 2 euro-dagen, waarop je alle stuks uit de vorige collectie kan kopen aan één of twee euro.

Think Twice • Diestsestraat 255, 3000 Leuven

Rebels en retro: RIOT

Wandel een beetje verder naar RIOT. Een waar paradijs voor vintage lovers. Van kleurrijke jassen en jeans uit de jaren ’90 tot sneakers en leren handtassen, je stapt hier helemaal in het “nieuw” naar buiten.

RIOT • Diestsestraat 205, 3000 Leuven

Net dat tikkeltje meer: Cyaankali

Voor vintage parels uit de modehuizen moet je bij Cyaankali zijn. De tweedehandsshop selecteert wekelijks nieuwe stuks uit de collecties van Belgische designers zoals Dries Van Noten en Ann Demeulemeester of internationale merken zoals Prada, Marc Jacobs of Balenciaga.

Cyaankali • Diestsestraat 153, 3000 Leuven

Vintage van hoge kwaliteit: Rawette

Al meer dan 40 jaar is Rawette gespecialiseerd in kwaliteitsvintage. Je koopt hier de beste merken aan betaalbare prijzen. In de winkelrekken hangen designerstuks van de Belgische Raf Simons, Louis Vuitton en Dior. Blijf na je bezoek aan Rawette zeker hangen op het gezellige Joris Helleputtenplein en geniet van een heerlijke koffie in Swartehond of van wereldkeuken in het Wereldcafé.

Rawette • Den Tempst 13, 3000 Leuven

Creatieve markt: Camping Flamingo

Op zoek naar prachtige handgemaakte juwelen, prints, zelfgedraaide keramiek of tweedehands kleren? Dan ben je op deze zondagse rommel- en makersmarkt op de juiste plek. Elke maand vind je de leukste hebbedingen bij 40 standhouders in het bruisende Hal 5. Honger en dorst gekregen van al dat snuisteren? Plof je neer in een strandstoel op het grasplein of in de gezellige foodcourt.

Camping Flamingo • Locomotievenstraat, 3010 Leuven

Boeken: De Slegte

Pal in het centrum, op de Bondgenotenlaan, vind je Boekhandel De Slegte, dé shop voor tweedehands- en voordeelboeken. Van fantasy en science fiction romans, young adult fictie tot boeken over geschiedenis- en filosofie, iedere boekenfanaat vindt hier wel wat. Tip: wandel de Bondgenotenlaan af tot op de Grote Markt en aanschouw de prachtige Sint-Pieterskerk en het gotische stadhuis.

De Slegte • Bondgenotenlaan 47, 3000 Leuven

Maak er een vintage shopping weekend van

Boek een overnachting in een van onze duurzame Green Key hotels en ontdek meer van Leuven!

Bekijk Green Key logies in Leuven

Categorieën