Wereldkeuken in Leuven

Met z'n 166 verschillende nationaliteiten kan het niet anders dat Leuven een groot aanbod internationale restaurants telt. Ervaar het multiculturele leven in Leuven en ga eten bij een van de vele wereldkeukens in de stad. Of je nu verlangt naar Aziatische of Afrikaanse keuken, Leuven heeft het allemaal.

10 March 2023

Kom mee op wereldreis in Leuven

Azië

We starten onze reis in Azië. Onder de toren van de Universiteitsbibliotheek eet je heerlijk Indisch bij Nirvana Kitchen. Wandel door naar de Tiensestraat en stop bij Umamido, waar Japanse ramen de specialiteit is. In dezelfde straat haal je de beste Thaise schotels bij Ah! Quy op het Alfons Smetsplein (bij de locals beter bekend als het ‘Thais pleintje’). Iets verder in de Naamsestraat bezoek je het populaire Raffat voor traditionele Pakistaanse keuken. Voor Syrisch en Libanees eten ga je naar Palmyra en de beste falafels vind je bij Falafel Habibi. Ook sushi mag niet ontbreken in deze gids. De Japanse delicatesse vind je op talloze plekken in de stad, waaronder Kintsugi Sushi Bar & Grill vlakbij het station. En voor de liefhebbers van pikante smaken sluiten we onze rondreis in Azië af in Nepal bij Annapurna.

Van Afrika tot in Amerika

Bar Afrique introduceert je tot recepten vanuit heel het Afrikaanse continent. Van traditionele kipgerechten en Zuid-Afrikaanse wijnen tot desserts als Afro-misu en Mbegu Mbegu. Hier is voor ieder wat wils. House of Labilela ligt op een steenworp van de Grote Markt en focust op Ethiopische keuken.

We vliegen door naar de Amerika’s. In La Cantina del Coronel ontdek je authentieke Zuid-Amerikaanse gerechten en voor een fijne, gezellige sfeer moet je bij Belgaleiro zijn. In deze Braziliaans-Belgische bar dompelen ze je onder in de Braziliaanse cultuur (met Belgische touch) met tapas, bier en Forró, een typische Braziliaanse dans. Centraal-Amerika proef je bij het gegeerde Mexicaanse El Sombrero aan de Dijleterrassen. Reserveer op tijd je plaats bij El Sombrero en smul van de beste fajitas en enchiladas. Zelf je taco’s en burrito’s samenstellen doe je in het gezellige Donki op de Oude Markt.

Europa

Ook Europa wordt goed vertegenwoordigd in Leuven. Heerlijke Italiaanse slow food eet je bij ristorante Rossi bij chef Felice Miluzzi, die door het gerenommeerde Gault&Millau tot beste Italiaanse chef werd uitgeroepen. Tip: haal verrassende zuurdesempizza’s af bij Rossi’s jongere zusje Guzzi en houd een gezellige picknick in het Sint-Donatuspark vlakbij. De gegeerde Italiaanse restobar Zoff opende de Italiaanse voedingswinkel Gigi tegenover hun restaurant in de Mechelsestraat.

De lekkerste Spaanse tapas eet je in SUD SUD Bistro of bij Bar Del Sol. Voor echte Belgische kost ga je ten slotte naar Domus. Op traditionele wijze brouwen ze hier hun eigen bier in de kleine huisbrouwerij, dat je recht van de tap kan proeven. De moeite waard!

Kan je echt niet kiezen tussen al dit lekkers? Restaurants Via Via Heverlee, Wereldcafé Coop en Kalypta hebben het beste van alle werelddelen op de kaart staan!

Weekendje weg

Leuven is de ideale citytrip bestemming voor foodies. Van wereldkeukens en sterrenrestaurants tot gezellige koffiebars; Leuven heeft het allemaal. Ontdek hier het beste verblijf voor jou en boek je weekendje in Leuven!

Bar Del Sol
Categories