Stadhuis • Grote Markt

Het eeuwenoude stadhuis is dé trots van Leuven. Het is bovendien één van de bekendste gotische stadhuizen ter wereld. De eerste steen werd gelegd in 1439. De bouw duurde dertig jaar en kende drie bouwmeesters. De laatgotische Sint-Pieterskerk bevindt zich vlak tegenover het stadhuis.

Vandaag
Sinds de verhuis van de stadsdiensten eind 2009 wordt het stadhuis enkel nog gebruikt voor plechtigheden. Aan de zijkant van het stadhuis vind je het toeristisch onthaal: de ideale startplaats voor je ontdekkingstocht door Leuven. Koop er tickets voor een rondleiding of stel al je vragen aan de medewerkers.

Dagelijkse rondleiding
De gids vertelt je over de bouwgeschiedenis van deze gotische parel. Je ontdekt er onder meer het verhaal achter de 235 beelden op de gevel. Verder breng je een bezoek aan de wandelzaal, de grote en kleine gotische zaal en de raadszaal.

Boek je ticket voor de rondleiding

Nieuwe invulling & restauratie
In 2020 is er een bureau aangesteld om een herbestemming te geven aan het stadhuis. De werkzaamheden zullen duren tot in 2029. Ontdek hier de toekomstplannen.

Tips

  • Wil je zeker zijn van een plaatsje, koop dan tijdig je ticket online!
  • Het stadhuis is omgeven door straatjes & pleinen met restaurants & cafés.
AttentionBezoek het stadhuis, de Universiteitsbibliotheek & Toren en M Leuven of Abdij van Park aan een heel voordelige prijs met het ILUVLeuven Ticket.

Groepsrondleidingen

Grote en kleine verhalen uit onze stadsgeschiedenis: ze komen allemaal aan bod tijdens een uniek bezoek met gids.

Neem contact op met leuvenplus@gmail.com, info@leuveninsideout.com of hello@leuvenleisure.com

Ontdek ook

Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.