Stadhuis • Grote Markt

Koop hier je ticket

Bezoek nog meer & bespaar 30%

Het eeuwenoude stadhuis is dé trots van Leuven. Het is bovendien één van de bekendste gotische stadhuizen ter wereld. De eerste steen werd gelegd in 1439. De bouw duurde dertig jaar en kende drie bouwmeesters. De laatgotische Sint-Pieterskerk bevindt zich vlak tegenover het stadhuis.

Vandaag
Sinds de verhuis van de stadsdiensten eind 2009 wordt het stadhuis enkel nog gebruikt voor plechtigheden. Aan de zijkant van het stadhuis vind je het toeristisch onthaal: de ideale startplaats voor je ontdekkingstocht door Leuven. Koop er tickets voor een rondleiding of stel al je vragen aan de medewerkers.

Dagelijkse rondleiding
De gids vertelt je over de bouwgeschiedenis van deze gotische parel. Je ontdekt er onder meer het verhaal achter de 235 beelden op de gevel. Verder breng je een bezoek aan de wandelzaal, de grote en kleine gotische zaal en de raadszaal.

Nieuwe invulling & restauratie
In 2020 is er een bureau aangesteld om een herbestemming te geven aan het stadhuis. De werkzaamheden zullen duren tot in 2029.

Ontdek hier de toekomstplannen

New Horizons Dieric Bouts Festival

New Horizons | Dieric Bouts Festival

In het najaar van 2023 neemt het stadsfestival ‘New Horizons’ ons mee in de wereld van Dieric Bouts, ongetwijfeld Leuvens belangrijkste schilder.

Volg het Bouts parcours ‘Bouts & beyond’ en wandel met hem door verschillende historische zalen van het stadhuis. Authentieke archiefstukken en audiovisuele installaties nemen je mee langs verhalen, figuren en perspectieven van 1468 tot nu.

Ontdek het programma van het festival

Praktisch

Groepen

Enkel na reservatie via Leuven+ of Leuven Inside Out

Adres: Grote Markt
Tickets: Visit Leuven, Naamsestraat 3 (zijkant stadhuis)
E-mail: visit@leuven.be

Ontdek ook

Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.