Breweries around Leuven

Beer experiences are not exclusive to the city centre. You can also venture outside the city to sample Leuven’s beer culture. These four breweries are within cycling distance of the city centre and host weekly tours. The brewers explain their brewing process to you and you can also taste their products.
By
Leen Tyrions
21 April 2022

Brewer Marc Andries loves a good experiment. ‘Because there’s more to beer than a pilsner or a classic tripel', he says. How about a X-Mas Spicy, with a hint of Biscoff spices? Or a smoky Smokin’ Elder? Or his range of deliciously light aperitif beers?

Als er één familie iets van bieren kent, is het wel familie Delvaux. Vader Freddy Delvaux is ‘bierprofessor’ en dé smaakexpert van België als het over bier gaat. En zijn zoon Filip volgde in zijn voetstappen. In 2013 heropenden ze de oude Brouwerij De Kroon met een gezellige brasserie erbij. Naast het brouwen doen ze ook nog steeds aan baanbrekend bieronderzoek.

Vader en zonen Janssens brouwen bier met hop en gerst van eigen teelt. Op die manier zijn ze het eerste circulaire productieproces van België. Het verhaal van het bier, van op 't veld tot in het glas, doen ze met plezier uit de doeken in hun sfeervolle proeflokaal. Verwacht je aan baanbrekende smaak-innovaties in een informele sfeer. Meer informatie en reserveren?

De Coureur is de nieuwste brouwerijaanwinst van Leuven. Brouwers Bart & Ine brouwen energieke, dappere en krachtige bieren, net zoals de leiders in de koers. Naast een aantal vaste bieren komt elk maand een ander bier op tap.

De enige manier om te genieten van een smaakvolle Coureur pint is vers getapt aan de toog achteraan in de brouwerij zelf. Bij de Coureur vind je trouwens ook een heerlijk huisgemaakte frisdrank. Welkom om bij een verse pint je eigen boterhammen op te eten of iets lekkers te laten leveren.

Book your visit

Categories
Something wrong or unclear on this page? Let us know.