De leukste terrasjes in Leuven

De zomer is in het land: tijd om een terrasje te doen in Leuven! Door het enorme aanbod is het soms zoeken naar het perfecte terrasje. Daarom helpen we je graag op weg met onze favorieten.

By
Eva • studente communicatiewetenschappen KU Leuven
16 Mai 2022

Bar Stan

Wat is er leuker op citytrip dan aan de praat geraken met locals op café? De kans is groot dat dit je overkomt in Bar Stan. Het is een buurtbar die zichzelf profileert als ‘publieke living’. Je kan er terecht voor ontbijt, koffie, brunch (op zondag), lunch, gebak en dinner. Extra leuk is dat je even het echte centrum achter je laat en in de wijk Het Nieuw Kwartier terecht komt.

Bar Stan • Constantin Meunierstraat 2, 3000 Leuven
Terras Bar Stan

De Hoorn

Voordat de Vaartkom het artistieke centrum van Leuven werd, was dit de industriële buurt van de stad. Hier vind je dus ook brouwerij De Hoorn die al in 1926 aan de basis lag van het wereldberoemde Leuvense bier: Stella Artois. Het terras van De Hoorn kijkt uit over het Sluispark en de oude Sint-Geertruikerk. Kortom, de perfecte plaats om te genieten van een drankje en heden en verleden te zien samenkomen.

De Hoorn • Sluisstraat 79, 3000 Leuven

Dewerf

Leuven is een studentenstad en Dewerf is één van die plaatsen die alle studenten kennen. Ze bieden een budgetvriendelijke menukaart aan in een originele setting. Zo krijg je je koffie in een thermos, je koekjes in een brooddoos en wanneer je vers sinaasappelsap bestelt, mag je dat zelf persen. Het terras is meteen dé blikvanger op het Hogeschoolplein en is één van de gezelligste plekjes om wat bij te babbelen met je vrienden. Eén van onze favorieten op het menu is zonder twijfel de ‘ballekes met tomatensoep’ waar je een soepkom krijgt met meer balletjes dan soep. Let op: Dewerf is helaas in het weekend gesloten. Zorg dus dat je tijdens de week eens op bezoek komt!

Dewerf • Hogeschoolplein 5, 3000 Leuven
Mensen op het terras van Dewerf op het Hogeschoolplein in Leuven

OPEK/Café Entrepot

In de hippe wijk Vaartkom vind je OPEK, een ontmoetingsplaats voor de kunsten. Deze boeiende plek heeft een ruim terras vlak naast het water. Je kan er simpele maar lekkere maaltijden en drankjes krijgen. Geniet van een zonnige namiddag onder de feestelijke vlagjes die boven je wapperen.

OPEK & Café Entrepot • Vaartkom 4, 3000 Leuven

Bar Del Sol

De zon schijnt en je bent op zoek naar een perfect zomers drankje. Dat is wanneer je naar Bar Del Sol moet gaan voor een verse sangria. Je kan een karaf bestellen om te delen met je vrienden. Terwijl je geniet van je drankje, waan je je net in Spanje! Het kleine, gezellig terrasje ligt wat verder van de drukke straten van Leuven. Het is de perfect plek om te combineren met een bezoek aan het Groot Begijnhof.

Bar Del Sol • Schapenstraat 105, 3000 Leuven

Domus

Dichtbij het historische stadhuis ligt brouwerij Domus. Het combineert de brouwerij met een bar, restaurant en uiteraard met een leuk terras op het Vounckplein. Ze serveren drie heerlijke huisbereide bieren: de Con Domus, de Nostra Domus en een seizoensbiertje. Je kan deze verkrijgen in een proefplankje waar je een houten rekje met de drie biertjes krijgt en van alles wat kan proeven. Onze persoonlijke favoriet is de Nostra Domus, maar je zal dit uiteraard voor jezelf moeten uitzoeken!

Domus • Tiensestraat 8, 3000 Leuven

De Oude Markt

Last but not least: ‘de Oude Markt’! Ook gekend als de langste toog TER WERELD! Dit plein is bijna volledig omringd door tal van cafeetjes en restaurants, elk met zijn eigen terras. Als je de volledige Leuven ervaring wilt beleven, moet je hier zeker komen voor een drankje. Het is bijna onmogelijk om er één café uit te kiezen om aan te raden, maar dat is ook de charme van de Oude Markt: je zit altijd goed!

Oude Markt, 3000 Leuven

Met de zomerse charme in de stad is de kans groot dat je (te) lang blijft plakken... Geen nood! Leuven heeft een ruim aanbod aan logies waar je je meteen thuis voelt.

Boek hier je overnachting

Terrassen op de Oude Markt
Oude Markt