Nieuws

Leuven haalt steeds meer de internationale pers. National Geographic, The Guardian, Frankfurter Algemeine Zeitung,... zijn slechts enkele voorbeelden. Ontdek hier de uitgebreide artikels.

AttentionOntvang je onze nieuwsbrief nog niet? Stuur dan een mailtje naar rani.vandebergh@leuven.be
Logo ILUVLeuven Ticket

Nieuwe ILUVLeuven vouchers

We hebben recent het aanbod van het ILUVLeuven ticket verder uitgebreid met de prachtige erfgoedsite Abdij van Park. Naast toegang tot het stadhuis en de universiteitsbibliotheek, kunnen bezoekers bij aankoop van een ILUVLeuven ticket vanaf nu kiezen voor een bezoek aan Abdij van Park of museum M. Meer info kan je hier terugvinden.

Wijziging logiestaks

Op1 januari 2024 wijzigde de manier waarop in Leuven de logiestaks berekend worden. De logiestaks wordt vanaf nu berekend per overnachting en per persoon (vanaf 18 jaar). Meer info vind je hier.

European Best Destination 2022

Leuven werd verkozen tot één van de vijf topbestemmingen in Europa. Leuven wist 47.947 stemmen te verzamelen uit maar liefst 77 landen wereldwijd, en belandde daarmee op de vijfde plaats. De Sloveense hoofdstad Ljubljana eindigde op de eerste plaats. Marbella (Spanje) en Amiens (Frankrijk) eindigden tweede en derde. Het is de eerste keer dat een Belgische stad zo hoog scoort.

Leuven werd bovendien ook verkozen als “Best Open-Minded Destination in Europe”. Een open, tolerante stad, gericht op een inclusieve toekomst, waar iedereen welkom is en zijn plek kan vinden.

Green Key

Green Key is een internationaal kwaliteitslabel voor toerisme en vrijetijdsbesteding dat duurzaam reizen, vergaderen en ontspannen in de verf zet. Green Key ondersteunt en verenigt uitbaters die willen verduurzamen en biedt een kader voor duurzaam ondernemen. Wens je hier meer over te weten? Stuur dan zeker een mailtje naar green-key@goodplanet.be.

Nieuwe huisstijl

Leuven heeft een nieuwe visuele identiteit: een nieuw logo en een nieuwe huisstijl. Dit betekent dat ook de lay-out van onze Visit Leuven website, onze nieuwsbrieven en e-mails er anders uitziet maar onze werking blijft nog steeds hetzelfde: samen met jullie Leuven als kwalitatieve citytrip bestemming op de kaart zetten.
De nieuwe huisstijl weerspiegelt waar Leuven voor staat: een warme en innovatieve stad waar 190 nationaliteiten thuis zijn en samenwerken, een stad van oneindige mogelijkheden.

Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.