Visit Leuven Connects

Inspiratiemoment van Leuven Convention Bureau

Workshop 'Congressen met impact'

Visit Leuven Connects • 05.10.2023

Op donderdag 5 oktober vindt de volgende Visit Leuven Connects plaats, een bijzondere editie waarbij Leuven Convention Bureau jouw gastheer zal zijn. Wij nodigen je van harte uit voor onze workshop over de "Congressen met impact”.

Dit is dé kans om weer in contact te komen met je collega's in Leuven. Tijdens de workshop gaan we dieper in op waarom congressen zo belangrijk zijn voor onze stad en hoe ze de samenleving beïnvloeden. We kijken ook naar hoe Leuven zich verhoudt tot andere steden op dit gebied en houden je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. En na afloop van de workshop kunnen we gezellig napraten onder het genot van wat lekkers en een drankje.

Schrijf je ten laatste op donderdag 28 september via onderstaande knop (max. 1 persoon per organisatie).

Ik schrijf me in

  • Wanneer? Donderdag 5 oktober om 15:00
  • Waar? Leercentrum Agora (Zaal Couvreur) • E. van Evenstraat 4, 3000 Leuven
Voorbije events
Bart en Ine van brouwerij de Coureur

Workshop 'Bier beleven in Leuven'

Visit Leuven Connects • 24.04.2023

Visit Leuven Connects organiseerde de workshop 'Bier beleven in Leuven' in brouwerij De Coureur, een nieuwe en fijne plek in het hartje van Kessel-Lo. Er werd afgesloten met een lekkere bierpairing en biertasting.

Leuvense Brouwerijen stelden zichzelf en belevingen voor bezoekers in hun brouwerij kort voor. AdeptBraxatorium ParcensisDe Coureur • * De VlierHof ten Dormaal

Visit Leuven zet het bieraanbod & bierbelevingen in de kijker via de webpagina Bier in Leuven. Er is uiteraard ook plaats voor jouw bierbeleving!

Biertoerisme in Vlaanderen • Meer en meer toeristen reizen om de culinaire troeven van een bestemming te ontdekken. Dit werd nog eens extra bevestigd door de presentatie over 'Biertoerisme in Vlaanderen'.

Visit Leuven Connects in het stadhuis

Partnermoment 'Herbestemming stadhuis'

Visit Leuven Connects • 09.02.2023

De jaarplannen van Visit Leuven en Leuven Convention Bureau werden voorgesteld en ook de toekomstplannen rond de herbestemming van het historisch stadhuis.

Actieplan 2023 • Visit Leuven
Ook in 2023 blijven we Leuven op de kaart zetten als kwalitatieve citytrip bestemming. We focussen op de stad als een totaalervaring van belevingen en inspirerende verhalen. Jullie, locals en partners, vormen de drijfveer van onze werking.

Actieplan 2023 • Leuven Convention Bureau
Leuven Convention Bureau heeft als doelstelling om Leuven op de kaart te zetten als kwalitatieve internationale congresbestemming. Ook in 2023 wordt het imago van Leuven op de congresmarkt versterkt. Lees hier het actieplan.

Herbestemming stadhuis
Het stadhuis blijft een symbolische plek midden in het historische hart van de stad en wordt een 'open huis' waar iedereen welkom is. Ontdek hier de toekomstplannen.

Lokale partners
Ben je benieuwd naar wie ons partnermoment mee vorm gaf? Hieronder vind je een overzicht van onze lokale leveranciers: Convento Food, Brouwerij De Vlier, Abdijhoevewinkel De Wikke, Ginger & Ginger, Shannon Print & Sign Solutions, LUCA School of Art.

Partnermoment over duurzaamheid

Duurzaamheid, hoe pak ik dat aan?

Partnermoment • 28.06.2022

Green Key is een internationaal duurzaamheidslabel dat in meer dan 60 landen vertegenwoordigd is. België telt meer dan 280 Green Key locaties. Wil je ook een Green Key label behalen? Vul dan vandaag nog het inschrijvingsformulier. Herbekijk hier de presentatie.

Kort'om Leuven stemt de vraag van lokale horeca en het aanbod van boeren en producenten in de regio op elkaar af. Wil je graag samenwerken met Kort'om?

Circulair loket Leuven ondersteunt ondernemers met circulaire ambities met gratis advies. Contacteer hen & ontdek het circulair loket.

Stadsreiniging Stad Leuven • Er wordt actief ingezet op het gebruik van herbruikbare bekers, een milieuvriendelijk alternatief dat het afval vermindert. Herbekijk hier de presentatie.

Workshop duurzaam ondernemen • De thema's energie, water & voeding kwamen aan bod. Ontdek hier de tips & tricks en herbeleef de workshop.

Workshop storytelling • Uit de workshop leerden we dat je het vooral niet te ver moet gaan zoeken. Herbeleef de workshop.

Partnermoment in Abdij Keizersberg

Abdij Keizersberg • Visie Visit Leuven

Partnermoment • 27.04.2022

Visienota Visit Leuven
Visit Leuven stelde haar nieuwe visienota voor. We zijn blij dat je Leuven een warm hart toedraagt en we hopen dat onze samenwerking nog intenser wordt de volgende jaren.

Lancering partnerwebsite, gebouwd op maat van jullie, onze lokale partners. Je vindt er promotiemateriaal, onderzoeksresultaten, info over subsidies & lopende campagnes en zoveel meer.

Herman Konings lichtte de toeristische trends van nu en morgen toetijdens een lezing.

Leuven Convention Bureau stelde haar werking en toekomstplannen voor. Voor meer informatie kan je steeds terecht op de website.

Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.