Budgetvriendelijke eetadresjes

Met zo’n 60.000 studenten in de stad, vind je in Leuven meer dan genoeg budget plekjes om te gaan eten. Wie kent de stad beter, dan haar locals? Leuven on-a-budget, here we go!

Door
Jongerenlabel MIJNLEUVEN
30 september 2023

HAL 5

HAL 5 in Kessel-Lo is een oude loods waar nu verschillende food concepts en sociale organisaties samenzitten. Bestel een pizza bij Antico en een drankje aan de bar en zet je neer op het gezellige terras. De ideale plek om in de zon te zitten, friesbee te spelen en vrienden te ontmoeten.

HAL 5 • Diestsesteenweg 104, 3010 Leuven (Kessel-Lo)

Dewerf

De nummer één bij alle studenten. Goedkoop, lekker, een gigantisch terras en een leuk concept: je krijgt je eten zoals echte werkmannen op de werf in een brooddoos.

Dewerf • Hogeschoolplein 5, 3000 Leuven

Bar Florida

Een van de nieuwe hotspots aan de vaart is Bar Florida. Ze hebben een geweldig interieur maar ook een terras aan het water. Probeer hun overheerlijke pita’s en bestel een origineel biertje.

Florida • Vaartkom 43, 3000 Leuven

Alfons Street Food

Het Alfons Smetsplein is een centraal punt tussen verschillende aula’s van de universiteit. Studenten passeren hier dus geregeld en bestellen dan ook vaak eten aan één van de kraampjes op het plein. Onze favoriet: syrische specialiteiten bij Damasco voor een heel kleine prijs! Steek zeker even de straat over en werp een blik op de binnentuin van College De Valk, meteen een van de mooiste colleges van Leuven.

Alfons Street Food • Alfons Smetsplein 3, 3000 Leuven

ViaVia

In de ViaVia in Heverlee moet je zijn voor de betere spaghetti. Hun andere gerechten zijn ook lekker en exotisch, maar iets duurder. Extra pluspunten voor hun gezellige terras buiten!

ViaVia • Naamsesteenweg 227, 3001 Leuven (Heverlee)

Alfalfa

Op de hoek aan Sint-Maartensdal vind je Alfalfa, een plek waar ze heerlijke en gezonde snacks ‘with a twist’ verkopen. Voor de fans van falafel en halloumi.

Alfalfa • Jan-Pieter Minckelersstraat 48, 3000 Leuven

Het Strand

Op zoek naar een vegetarische en betaalbare maaltijd? Bij Het Strand ben je aan het juiste adres. Zet je aan een tafeltje tussen de planten en kies iets uit het 100% vegetarische menu! Ideaal in combinatie met een bezoekje aan art Cinema ZED, onder Het Strand.

Het Strand • Tiensestraat 138, 3000 Leuven

Het Fritwinkeltje

Eén van de betere frituren in Leuven, die echt nog in een ‘barak’ gevestigd is. Want wie komt er nu citytrippen in België zonder eens frieten te eten?

't Fritwinkeltje • Jan-Pieter Minckelersstraat 35, 3000 Leuven

Kapucijn

Deze traiteur/slagerij verkoopt zonder twijfel de beste belegde broodjes van Leuven. Kom op tijd want er kan al eens een rij staan 's middags. De vriendelijke bediening maakt dat al snel goed! Eet je broodje op in de schitterende Kruidtuin, amper 50 meter verderop. De tuin is gratis en bijna altijd open.

Traiteur Kapucijn • Kapucijnenvoer 133, 3000 Leuven

Ook overnachten in Leuven hoeft niet duur te zijn. Check deze goedkopere logies: Jeugdherberg De Blauwput, Leuven City Hostel & Ibis Budget.

Download hier de printvriendelijke versie van de blog: