“Leuven is ideaal voor een shopnamiddag met de vriendinnen”

Celeste, student geneeskunde over haar YES Leuven-gevoel.

23 januari 2023

Een onbezorgde babbelaar, dat is het minste wat we over geneeskundestudent Celeste kunnen zeggen. Ze kent intussen de stad op haar duimpje en zoekt het letterlijk en figuurlijk niet te ver. “Ik ben nu al 5 jaar in Leuven. De Oude Markt, de Mechelsestraat, de Vaart … Ik vind Leuven ideaal om te gaan shoppen, omdat alles zo dichtbij is. Je kan gewoon een hele namiddag alle winkeltjes op je gemak bezoeken en tussendoor iets gaan drinken. Ideaal voor een shopnamiddag met de vriendinnen of met mama!”

De koffie die je thuis doet voelen

“Wat ik leuk vind? Ergens gaan ontbijten of brunchen, daar doe je me altijd een plezier mee. Of gewoon door de straten van Leuven wandelen, van het ene naar het andere winkeltje. En dan van een koffie of thee genieten in Madmum koffiebar – zalig! Hier heb ik al vele uren gesleten samen met mijn vriendinnen. Er hangen massa’s leuke herinneringen, we komen er vaak om wat bij te babbelen, te lachen ... Daar is Madmum goed in: mensen samenbrengen rond de beste koffie die er is, op een plaats waar ze zich thuisvoelen."

Die onweerstaanbare winkeltjes toch

Net als zoveel andere shoppers in Leuven kan Celeste de verleidingen van de stad niet weerstaan. Juttu bijvoorbeeld blijkt een van haar favoriete shoppingadresjes te zijn. Geen wonder: fashion, cadeautjes, food, decoratie … het is er allemaal. “Als ik op de Bondgenotenlaan passeer, kan ik het vaak niet laten om hier binnen te springen. Onlangs kocht ik er nog een kleedje om mee te nemen naar het Comomeer. Mijn eerste vakantie met mijn vriend”, besluit ze met een vrolijke lach.