“De koffietasjes die we hier kochten, gebruiken we elke dag”

Bart, schooldirecteur en Eva, leerkracht over hun YES Leuven-gevoel.

23 januari 2023

Schooldirecteur Bart en zijn echtgenote Eva uit Aarschot zijn trouwe Leuven-bezoekers. Ze komen er al jaren, omdat ze nu eenmaal houden van de goede dingen in het leven. Bovendien valt er altijd weer iets nieuws te beleven in de stad. Het koppel vindt steeds vlotjes de weg naar hun favoriete winkeltjes en eetgelegenheden.

Niet zomaar een design Plek

Eva vertelt: “Ik kom heel graag naar Leuven om te shoppen, als ik een date heb met mijn vriendinnen voor een koffietje of om iets lekkers te eten. Als ik samen met Bart in Leuven ben, gaan we geregeld naar interieurwinkels zoals Plek in de Mechelsestraat. Het perfecte adres om cadeautjes te scoren voor allerlei gelegenheden. Ook voor bij ons thuis hebben we hier al leuke spullen gekocht. Bart vult aan: “Ja, zoals deze leuke koffietasjes. Die gebruiken we thuis elke dag.”

Afwisseling op het menu, daar krijg je honger van

De wandeling door Leuven brengt hen verder tot op de Vismarkt. Bart: “We zijn hier bij de Optimist, één van onze favoriete adresjes voor een lunch of een lekker diner.” Waarom ze het hier zo tof vinden, wordt snel duidelijk. Eva heeft vooral de smaak te pakken van de huislimonades. “Die zijn hier heel fris. Keileuk in de zomer of na een dagje shoppen!” Bart heeft precies een iets grotere honger. “Ik kijk altijd uit naar de wisselende gerechtjes of het sharing menu. Vandaag denk ik dat we de bavette proberen.”

Koffiebar, winkeltjes, concert … waarom kiezen als alles op 1 dag kan?

Zoals het hoort bij een koppel dat goed op elkaar is ingespeeld, vullen Bart en Eva elkaar naadloos aan als ze hun ideale dag in Leuven beschrijven. Bart: “Dan zouden we beginnen met een koffie in Koffie en Staal op de Dirk Boutslaan.” Terechte keuze, want wat je daar vindt, overstijgt ruimschoots het aanbod van de doorsnee koffieshop: je bent er ook welkom voor knappe design meubelen, decoratie en zelfs juwelen. Eva: “Ja, en na ons koffietje gaan we een beetje winkelen in de Mechelsestraat en misschien sluiten we de dag wel af met een concertje in het Depot.” Zeiden we al dat Eva en Bart houden van het goede leven?