Citytrippen 'on a budget'? Dat kan in Leuven

Op zoek naar een citytripbestemming waar het bruist, met unieke hidden gems én heel wat gratis belevingen ? Zoek niet verder. Leuven is ‘the place to be’.

2 June 2023

Religieus erfgoed & Vlaamse Primitieven spotten

Op iedere hoek in Leuven kan je religieus erfgoed bewonderen. Zo is er de Sint-Pieterskerk, de gotische parel op de Grote Markt, waar je maar liefst drie Vlaamse Primitieven kan spotten. Ook zijn er de pittoreske begijnhoven, waar je rondkuiert tussen de huizen opgetrokken uit traditionele zandsteen. En neem zeker ook een bezoek aan Abdij Van Park, een 12de-eeuwse abdijsite omringd door vijvers, bossen en wandelpaden. En àl dit erfgoed kan je gratis bezichtigen. Waar wacht je nog op?

Het Laatste Avondmaal in de Sint-Pieterskerk met Hololens

Kunst op unieke plekken

Dankzij street art ontdek je Leuven op een wel heel unieke manier. De kunstwerken brengen je kosteloos langs alternatieve plekken in Leuven. Volg een van de leuke street art wandelingen of download de Street Art Cities app en leer de hidden gems van Leuven kennen, terwijl je geniet van de unieke kunstwerken.

Break dance aan met Sint-Geertruikerk op de achtergrond

Makersmarkten en tweedehandswinkels

Vind de origineelste souvenirs op Camping Flamingo, een zondagse makers- en tweedehandsmarkt in het bruisende Hal 5. Van lokaal gemaakte juwelen en keramiek tot tweedehandskledij, hier is voor iedereen wat wils. En altijd ‘vriendelijk voor de portemonnee’. Geniet na het snuisteren op de rommelmarkt van een drankje op het zonnige terras of zet je neer in een strandstoel op het grasplein. Tweedehands shoppen kan ook in de diverse kringloopwinkels in Leuven. Think Twice houdt iedere maand zelfs 1 euro & 2 euro-dagen, waarop alle kledij en accessoires te koop zijn aan één of twee euro.

Hal 5 in de Locomotievenstraat

Picknickplekken

Leuven telt heel wat groene plekjes om even uit te rusten of gezellig te picknicken. Het Sluispark is zeker een favoriet onder de Leuvenaars. Het park bevindt zich aan de hippe Vaartkom en naast De Hoorn, waar in 1926 de eerste Stella werd gebrouwen. Van hieruit wandel je naar het Klein Begijnhof of de Sint-Geertruiabdij. Andere heerlijke picknickplekken zijn het romantische Dijlepark vlakbij het Groot Begijnhof, het Sint-Donatuspark in hartje Leuven en natuurlijk de oudste Kruidtuin van België. Koop een broodje of bestel een pizza en houd een picknick in het park!

Groene plekjes in Leuven: Stadspark & Sluispark

Leuven River Upcycling

Zin om gratis te kajakken voor het goede doel? Het Leuven River Upcycling project leent kajaks uit en vraagt in ruil om afval uit het water te vissen. Maak een tochtje op de Vaart, ruim de rivier op en vergeet vooral niet af en toe op te kijken naar de groene omgeving. Leer Leuven kennen vanuit een ander perspectief en draag bij tot een mooiere natuur.

Kajakken met River Upcycling

Maak er een weekendje van

Boek hier je overnachting