Toffe winkels voor jongeren

Vergeet de winkelstraten, ontdek de favoriete shops van ons Leuvense jongeren. Denk kleren, boeken, muziek en natuurlijk zero waste en 2nd hand.

29 Juni 2022

Think Twice

In Think Twice vind je niet enkel tweedehandstruien, -shirts en -broeken, maar ook kleedjes, leather jackets en flashy skijassen. Het ganse aanbod wordt meerdere keren per jaar stevig afgeprijsd (tot en met 1-eurodagen), waardoor je pareltjes op de kop kunt tikken voor bitter weinig geld.

Think Twice • Diestsestraat 255, 3000 Leuven

De Slegte

Charmante boekenwinkel waar je alle nieuwe boeken vindt, maar ook boeken die een verleden achter de rug hebben. Fotografie, filosofie, fantasy, romantiek, politiek: er is voor ieder wat wils.

De Slegte • Bondgenotenlaan 47, 3000 Leuven

Barbóék

Barboek is een bar én boekenwinkel, zoals de naam misschien al deed vermoeden. Je kan er boeken kopen, maar het is ook mogelijk om er iets te drinken, waaronder hun heerlijke homemade limonade. Niets beter dan even bekomen met een drankje tussen een hoop boeken, toch?

Barbóék • Schrijnmakersstraat 17 & Savoyestraat 10 (zijkant M Leuven), 3000 Leuven

Flugzeug

Flugzeug is dé gerenommeerde platenzaak voor zij die meer exclusieve, underground muziek willen leren kennen. De eigenaar runt deze zaak al een paar jaar, dus als je op zoek bent naar specifiek muziekadvies, zal hij je altijd van een vriendelijk antwoord voorzien. Achter in de winkel kan je soms een kleine expo meepikken!

Flugzeug • Diestsestraat 157, 3000 Leuven

Content

De content die Content verkoopt, is allemaal zero waste. Dat betekent dat ze niet met verpakkingen werken (tenzij herbruikbare). Groenten, fruit, brood, drank, etc: alles wordt niet enkel milieubewust verkocht, maar de producten in kwestie zijn ook nog eens lokaal. Leuvenser dan dat kan het niet worden.

Content • Locomotievenstraat 1, 3010 Leuven

Giraffe

De Giraffe is bij uitstek één van de meest populaire urban kledingwinkels voor de Leuvense jongeren. Aanvankelijk werden er exclusief vinyls en CD’s verkocht, maar intussen wordt er enkel nog kledij verkocht, van onder meer Arte, OBEY, Carhartt, Wasted Paris. Ben je dus op zoek naar street wear, dan weet je waar je moet zijn.

Giraffe • Bondgenotenlaan 128, 3000 Leuven

Helt

Helt is een kledingwinkel die zich soms durft profileren als enkel voor mannen, terwijl er eigenlijk voldoende oog is voor genderneutrale kleren en unisex accessoires. Hun stijl leunt aan bij de Scandinavische esthetiek, maar er wordt ook veel gespeeld met collecties uit andere Europese landen.

Helt • Mechelsestraat 48, 3000 Leuven

Exotic World

De Exotic World is een echte wereldkeuken-supermarkt, waar tal van internationale producten worden aangeboden. China, Polen, Iran, Pakistan, …. Alles staat hier redelijk rommelig door elkaar, maar als je op zoek bent naar iets specifieks, kan je het aan het personeel vragen en vinden zij het wel voor jou!

Exotic World • Brusselsestraat 139, 3000 Leuven

De Kringwinkel

Aan de ring van Leuven vind je de Kringloopwinkel in een grote loods. Meubels, kleren, servies, boeken, … Alles wordt hier tweedehands verkocht aan belachelijk lage prijzen.

De Kringwinkel • Ijzerenmolenstraat 10-12, 3001 Leuven

Nachtwinkel

Konden niet ontbreken op deze lijst: de helden van de nacht, namelijk de uitbaters van de Leuvense nachtwinkels. Deze zijn gemiddeld open tot 4u, waardoor je op quasi elk moment nog een voorraadje eten of drank kan inslaan.

©Barbóék
Categories