1 dag in Leuven

Maak kennis met toppers zoals het stadhuis, de Universiteitsbibliotheek en het Groot Begijnhof. 's Avonds beleef je de gezellige sfeer in de straten van Leuven.

Ontdek de absolute highlights van Leuven

Stadhuis op de Grote Markt

Stadhuis

Start je dag op de Grote Markt in Leuven. Het imposante stadhuis is je herkenningspunt bij uitstek. Neem de tijd om dit fascinerende gebouw vanbinnen te zien. Elke dag om 15:00 is er een rondleiding met gids. Een aanrader!

Het Laatste Avondmaal in de Sint-Pieterskerk

Stap binnen in de Sint-Pieterskerk. In de kooromgang ontdek je Het Laatste Avondmaal van schilder Dieric Bouts, een 15de eeuws meesterwerk dat nog steeds op zijn oorspronkelijke plaats hangt.

Universiteitsbibliotheek & toren

Beklim de toren van de Universiteitsbibliotheek. De klim van 5 verdiepingen vertelt je over de turbulente geschiedenis van dit gebouw. Boven aangekomen wacht een schitterend uitzicht over de stad. Onze tip? Ga ook even binnen in de indrukwekkende Grote Leeszaal.

Bruggetje in het Groot Begijnhof

Groot Begijnhof

Luister naar de rust en stilte in het Groot Begijnhof, een dorp midden in de stad. De kleine huisjes waren eeuwenlang een toevluchtsoord. Nu zijn de smalle kasseistraatjes het schilderachtige decor voor een wandeling door de tijd.

Zomers terrasje op de Oude Markt

Kuier door de gezellige straatjes van de binnenstad

Leuven beleef je het beste op een terrasje. Of in een lokaal café. Met een Stella Artois, pas gebrouwen in thuisstad Leuven. De Oude Markt is een bruisend plein vol terrasjes en cafés dat zowel toeristen, studenten als locals aantrekt. In de aanpalende Muntstraat vind je uitstekende restaurants. Proef onze rijke biercultuur!

Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.