Leuven voor bierliefhebbers en foodies

Genieten je klanten op reis graag van lekker eten, gezelligheid en authentieke ervaringen? Voor foodies en bierliefhebbers heeft Leuven heel wat te bieden. Naast brouwerijen in de stad zijn er tal van bierervaringen, tastings, toffe restaurants en hippe koffiebars. Met deze tips maak je van je citytrip een heerlijke ervaring!

Biershop van Leuven Leisure

Bierhoofdstad van de wereld

Nergens wordt meer bier gebrouwen dan hier. De brouwerij van Stella Artois ligt vlak bij het centrum van Leuven. Grondstoffen als water, mout, hop en gist worden er volgens de nieuwste technieken omgetoverd in lekkere pils. Heel anders gaat het eraan toe in het Domus Brauhaus, een kleine huisbrouwerij in het historische centrum die rechtstreeks verbonden is met zijn eigen café.

Tapkraan

Innovatie en bier

Elk jaar strijken ambachtelijke brouwerijen van over heel de wereld neer in Leuven voor het Leuven Innovation Beer Festival. Want bier innoveert. Met ingrediënten, met gebruikte technieken, met verpakking en met recepten. Niet in Leuven tijdens het festival? Word expert in de Belgische biercultuur tijdens een bierproeftoer, een tasting of een bierpairing.

Lunch met bier in Wurst

Heerlijk tafelen met bier

Veel restaurants in de stad hebben naast een uitgebreide bierkaart ook een speciaal biermenu. Met gerechten op basis van bier. Of met een sublieme smaakervaring door de aangepaste bieren bij elk gerecht. Je krijgt er uitgebreide uitleg over pairing.