2 dagen in Leuven

Naast de absolute toppers geniet je van kunst in museum M Leuven, kom je langs het Klein Begijnhof én ga je voor een begeleid bezoek naar de Abdij van Park of Brouwerij Stella Artois.

Locals in de Vaartkom buurt

Haal het meeste uit je bezoek aan Leuven

  • Stadhuis en Dieric Bouts in de Sint-Pieterskerk
  • Universiteitsbibliotheek & toren
  • Kruidtuin, Groot Begijnhof en Klein Begijnhof
  • Museum M Leuven en Abdij van Park
  • Brouwerij Stella Artois
Het trouwsalon in het Stadhuis

Stadhuis

Start je dag op de Grote Markt. Het imposante stadhuis is je herkenningspunt bij uitstek. Elke dag om 15 uur ben je welkom in het stadhuis voor een rondleiding met gids. Een uitgelezen kans om het mooie interieur te zien.

Het Laatste Avondmaal van Dieric Bouts in de Sint-Pieterskerk

Dieric Bouts in de Sint-Pieterskerk

In de schatkamer van de Sint-Pieterskerk ontdek je 'Het Laatste Avondmaal' en andere kunstwerken op innovatieve manier. Dit 15de eeuws meesterwerk van Vlaamse Primitief Dieric Bouts hangt nog steeds op zijn oorspronkelijke plaats.

Zicht op de Universiteitsbibliotheek

Universiteitsbibliotheek & toren

Bewonder de historische universiteitsgebouwen terwijl je slentert door de straatjes van de binnenstad. Beklim de toren van de Universiteitsbibliotheek voor een panoramisch uitzicht over de stad. Ga ook even binnen in de Grote Leeszaal van de bibliotheek. Het interieur is er indrukwekkend.

Wandelaars in de Kruidtuin

De Kruidtuin

Op een kwartier stappen ligt de kruidtuin. Deze werd in 1738 aangelegd voor de studenten geneeskunde van de universiteit. Het is de oudste botanische tuin van België. Slenter door de mooi aangelegde plantencollecties en bekijk tropische soorten in het serrecomplex.

Zicht op de gevel van M Leuven

Oude en nieuwe kunst in M Leuven

Trek naar het M Leuven, waar nieuwe kunst en oude kunst tot een boeiend geheel zijn verweven. Het gebouw zelf brengt historische panden samen met hedendaagse architectuur. Binnen vind je een rijke collectie van schilder- en beeldhouwwerken die sinds de middeleeuwen in Brabant zijn gemaakt. Houd zeker de agenda van tijdelijke tentoonstellingen in het oog. Er is altijd wel iets extra te ontdekken!

Zicht op Abdij van Park met vijvers

Abdij van Park

Fiets net buiten de stad naar de Abdij van Park. Een gids neemt je mee naar het hart van de abdij, die in volle restauratie is. Krijg een unieke blik in de authentieke kloostergang en de kapittelzaal.

Proeverij na afloop van Stella Artois bezoek

Brouwerij Stella Artois

Je beleeft Leuven pas écht in een lokaal café of op een terrasje met een heerlijke Stella Artois. De Oude Markt staat bekend als de langste toog van de wereld en trekt zowel studenten als locals aan. Bij Stella Artois word je ingewijd in de geheimen van het bier brouwen. Je krijgt het verhaal van de eerste pint die in Leuven gebrouwen werd tot het industriële brouwproces van nu.

Geniet van een romantische wandeling in het Groot Begijnhof

Het Klein Begijnhof en het Groot Begijnhof

Luister naar de rust en stilte van het Groot Begijnhof, een dorp midden in de stad. Eeuwenlang waren de kleine huisjes een toevluchtsoord. Nu zijn ze het schilderachtige decor voor een wandeling door de tijd. Sluit je citytrip af met een bezoek aan het Klein Begijnhof. Dit pittoreske straatje in traditioneel Vlaamse stijl is opgebouwd rond de Sint-Geertruiabdij.

Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.