Groen in de stad

Rondleidingen met een natuurgids van de Vrienden van Heverleebos & Meerdaalwoud.

Begijnhofwandeling

Een wandeling van het Hogeschoolplein langs en door oude collegetuinen in het historische stadscentrum naar het Groot Begijnhof, UNESCO-werelderfgoed sinds 1998. Je bezoekt het idyllische Dijlepark en eindigt op de Grote Markt met zijn overvloed aan restaurants en cafés.

Het parcours is niet geschikt voor buggy's en rolstoelen

Bomenwandeling

Een lusvormige wandeling langs merkwaardige bomen in het oude stadscentrum. Door de museum- en de Erasmustuin, het stadspark of ‘Gielenof’, de ‘Boom van ’t Groot Verdriet’, het Van Dale- en het Rambergparkje en via het Hogeschoolplein terug naar de Grote Markt voor een hapje en/of een drankje.

Het vaste parcours is niet geschikt voor buggy's en rolstoelen. Aangepast parcours op aanvraag.

Hertogelijk Domein Arenberg

Ontdek het kasteelpark met renaissancekasteel en romaanse kapel, en het Egenhovenbos zijn restanten van het vroegere domein van het belangrijk adellijk geslacht Arenberg. Het domein ligt ingesloten tussen de Dijle en de Voer die samen met de vijvertjes een waterrijke biotoop creëren voor heel wat wilde fauna en flora.

Naar de Kartuis

Door de oudste Kruidtuin van de Nederlanden klim je naar het vroegere Kartuizerklooster met Mariagrot. Via het Groefplein en enkele gerestaureerde gangetjes daal je terug af naar Sint-Jacob.

Het parcours is niet geschikt voor buggy's en rolstoelen

Panoramawandeling

Klim naar het hoogste punt van de E. Remyvest (de Luibank) met mooie panorama’s over de binnenstad. Hoe komen de Leuvenaars aan hun spotnaam ‘de Koeieschieters’? Langs de Wijnpers daal je via kleine parkjes terug naar het vertrekpunt.

Het parcours is niet geschikt voor buggy's en rolstoelen

Twee Abdijenwandeling

Door het park van de Sint-Geertrui, langs Dijle en parkjes, klim je naar Abdij Keizersberg met zijn mooi uitzicht over de stad. Je keert terug door het Klein Begijnhof.

Het parcours is niet geschikt voor buggy's en rolstoelen. Aangepast parcours op aanvraag.

Zeven-Tuinenwandeling

Wandel langs groene zones naar het moderne Zeven-Tuinencomplex. Tuin De Walque ligt er vlakbij en beschikt over een grote verscheidenheid aan bomen, zowel exoten als inheemse. Je keert terug naar de Grote Markt via smalle, groene en autoluwe straatjes. In de Tiensestraat bezoek je nog een aantal collegetuinen.

Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.