Tips van fietskoerier Dirk

Het is fijn fietsen in Leuven, vertellen ze ons. Door de binnenstad die bijna volledig autovrij is waardoor de fiets een perfect middel is om de stad te verkennen. Bovendien ben je na amper 10’ fietsen in elke windrichting, in het groen.

Dirk, de allereerste fietskoerier van Leuven, geeft je graag zijn tips mee. Hij fietst jaarlijks 17500 kilometer om bestellingen rond te brengen in de stad.

By
Fietskoerier Dirk
20 May 2019
  • Een fiets huren kan op verschillende plaatsen in Leuven.

  • Een fietstocht waarbij je natuur en cultuur combineert is de abdijenroute. Hiermee bezoek je de 4 abdijen in Leuven. Leuk om weten: vanuit de tuin van abdij Keizersberg heb je het mooiste uitzicht over de stad. Al moet je daar wel eerst serieus voor klimmen.

  • Ideale stop onderweg is fietscafé In Den Rozenkrans. Daar eet je je eigen picknick op, bij een drankje op hun terras.

  • Met een enthousiaste gids van de organisatie Cities by Bike ontdek je de mooiste plekjes en verborgen parels in Leuven. Op de ongeveer 20 stops krijg je telkens leuke weetjes en anekdotes.

  • Met het systeem van de fietsknooppunten kan je zelf je route uitstippelen. Deze punten liggen op de mooiste en meest veilige fietspaden en kan je herkennen aan een nummer op een wit-groen gekleurd bordje. Het grote voordeel van dit systeem is dat je als fietser zelf bepaalt hoe ver en langs waar je wilt fietsen.

  • Heb je onderweg platte band? Geen nood! Op 4 plaatsen in de stad staat een ‘fietsherstelzuil’ die je gratis kan gebruiken. Hier vind je een fietspomp, schroevendraaiers, inbussleutels, steeksleutels en bandenlichters.

  • Tip! Leuven heeft ook enkele fietsvriendelijke logies. Hier kan je je fiets veilig, overdekt en afsluitbaar stallen.