Winkelstraten

Shoppen in Leuven dat is verwelkomd worden door gepassioneerde eigenaars. Unieke winkels in gezellige, autovrije winkelstraten. En uiteraard op elke hoek een gezellige koffiebar of lunchplek.

Overzicht winkelstraten

Diestsestraat

Van centrum tot Louis Melsenstraat

Dit gedeelte van de Diestsestraat is de absolute topwinkellocatie van Leuven. De funshopper vindt er zijn gading in de vele filialen van grote winkelketens.

Van Louis Melsenstraat tot station

Dit is de toegangspoort tot het shoppinggebied, helemaal vernieuwd. Je vindt er een ruim aanbod van snuisterwinkeltjes.

Diestsestraat

Bondgenotenlaan

De Leuvense ‘statige laan’ is precies 1 kilometer lang en biedt de shopper een aparte winkelbeleving. In deze stijlvolle, levendige winkelstraat vind je ketenzaken, kleurrijke cafés én exclusieve kleding- en decoratiewinkels.

Tiensestraat

De Tiensestraat is een typische studentenstraat, met een gezellige variatie van studentenhuizen, restaurants, cafés en winkels.

Naamsestraat

De indrukwekkende universitaire gebouwen worden hier afgewisseld met horecazaken.

Parijsstraat en Pensstraat

De Parijsstraat is de tweede grootste eetstraat, na de Muntstraat. Ook wereldkeuken staat hier op het menu. Je kan er ook winkelen: handgemaakte geschenken, strips, broodjes, CD's … en allerlei snuisterijen in originele speciaalzaakjes.

Parijsstraat

Brusselsestraat

Gezellige shoppingplek, een brede straat met een mix van ketens en meer exclusieve winkels.

Mechelsestraat en Vismarkt

Hier vind je een smeltkroes van speciaalzaken. Mode, voeding, interieur, bars en restaurants gaan er hand in hand. Bij uitstek de winkelstraat waar je steeds persoonlijk verwelkomd wordt door de shopeigenaar en een uitstekende service krijgt. Hier vind je geen ketenwinkels, maar wel véél sfeer en gezelligheid.

Mechelsestraat

Shoppingplan

Ga je graag op stap met een kaartje? Download het shoppingplan.

Downloads
Shoppingplan(pdf, 4.68 MB)

Ontdek ook

Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.