Duurzaamheid

Samen met jou willen we Leuven als duurzame citytrip bestemming op de kaart zetten. Hier vind je handige tips, info en contactgegevens die je helpen om jouw onderneming duurzamer te maken. Heb je nog vragen of suggesties, laat het ons weten!

Eten & drinken

Wil jij duurzame producten aanbieden aan de ontbijttafel en jouw voedseloverschotten een tweede leven geven? Ontdek de lokale initiatieven in jouw buurt:

Mobiliteit

Leuven is vlot bereikbaar met het openbaar vervoer. Het centrum van de stad ligt op slechts 10 minuten lopen, 5 minuten fietsen of een korte busrit van 3 minuten van het station.

Ondersteuning

Wij helpen jou graag om jouw onderneming zo duurzaam mogelijk te maken.

Doe mee aan het Green Key programma van Good Planet, een internationaal keurmerk voor duurzaam logies en vergaderen. Op die manier worden toeristisch logies en mice venues gestimuleerd om hun ecologische voetafdruk te verkleinen, wat aansluit bij de duurzame strategie van Visit Leuven én de klimaatdoelstelling van de stad.

Handige tips

Raadpleeg onze handige duurzaamheidsfiches op maat van Leuven en ontdek hier enkele handige tips.

  • Download hier de duurzaamheidsfiche voor logies vol tips om jouw logies nog duurzamer te maken.
  • Heb je ook een meetingzaal? In samenwerking met het Leuven Convention Bureau kan je hier de duurzaamheidsfiche specifiek voor venues terugvinden.
  • Meer leuke tips voor een duurzaam verblijf in Leuven voor je gasten vind je hier.
Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.