Titel

Hoe geraak je in Leuven?

Voor professionals

Leuven is uitstekend bereikbaar. Reis comfortabel met de trein vanuit de buurlanden naar het hart van onze universiteitsstad. Je bent er op minder dan 2,5 uur. Ook vanop Brussels Airport gaat een snelle treinverbinding naar de stad. Kom je met de autocar? Zet je klanten af midden in het historisch centrum en parkeer makkelijk op een van de randparkings.

Leuven: ligging en bereikbaarheid

met de trein

Treinstation van Leuven op het Martelarenplein
Martelarenplein voor het treinstation

De trein is een snelle en milieuvriendelijke manier van reizen. Vanuit de buurlanden sta je met de comfortabele hogesnelheidstreinen Thalys, Eurostar, ICE en TGV in geen tijd in het centrum van de stad.

Internationale treinen komen aan in Brussel-Zuid of in Luik. Je neemt van daaruit de lokale trein naar Leuven (ong. 25 minuten). Als je een ticket koopt tot Leuven, is ook de lokale trein in je ticket inbegrepen.

www.b-europe.be voor internationale treintickets
www.belgianrail.be voor reizen binnen België

met het vliegtuig

Benedenplein aan het station van Leuven
Hotels naast het station van Leuven

Brussels Airport ontvangt zo'n 200 rechtstreekse vluchten per dag. Dankzij de vlotte treinverbinding vanuit de luchthaven ben je supersnel in Leuven.

  • treinstation Brussels Airport op niveau -1
  • 13 min
  • 9,30 euro voor een enkele rit (2019)

Taxi's zijn beschikbaar aan de aankomsthal van de luchthaven. Een taxirit van Brussels Airport naar Leuven kost zo'n 50 tot 65 euro.

met de autocar

Rector de Somerplein in Leuven met zicht op Grote Markt en Sint-Pieterskerk
Vraag je toegangsvergunning voor het autoluwe centrum

Sinds 2016 is het historische centrum van Leuven voetgangerszone. Gebruik dus binnen de ringweg geen GPS. 

Toegangsweg naar de drop-off/pick-up zone: Bondgenotenlaan

Je mag de groep afzetten en oppikken aan de halte op de Dirk Boutslaan. Een toegangsvergunning is verplicht. Neem de Bondgenotenlaan als toegangsweg in de stad (zie onderstaande kaart). 

Vraag een toegangsvergunning voor de drop-off/pick-up zone

Enkel met een toegangsvergunning mag je in de voetgangerszone rijden. Vraag je gratis toegangsvergunning aan via toegangsvergunning@leuven.be (minstens 3 dagen op voorhand). De vergunning blijft 1 jaar geldig.

Parkeer op een randparking

Na het afzetten van je klanten parkeer je de bus op een van de randparkings van Leuven. Deze randparkings hebben parkeerplaatsen voor bussen:

  • Parking Bodart
  • Engels Plein
  • De Lijn stelplaats (Diestsepoort)
  • Philipssite
Plan Autocar