Leuven & bier

Op ontdekkingstocht in bierstad Leuven.

Bierproeftoer

Ontdek zelf waarom Leuven 'The place to beer' is.
Met een echte bierkenner bezoek je de beste Leuvense biercafés.
Je proeft er telkens een ander streekbier en krijgt te horen wat er zo bijzonder aan is.

Info & reservatie: Leuven Leisure
Info voor individuele bezoekers: Bierproeftoer

Brouwerijfietstocht

Vertrek samen met een bierkenner voor een (fiets)tocht of bustrip langs kastelen en abdijen, door velden en bossen, naar een kleine brouwerij buiten de Leuvense stadsmuren. Iedere week komt een andere brouwerij aan bod. Hier krijg je een rondleiding en proef je de vers getapte huisbieren.

Info & reservatie: Leuven Leisure
Opgelet: bustrip in plaats van fietstocht tijdens de winter
Info voor individuele bezoekers: fietstocht

Leuven BeerWalk

Ontdek het charmante, aan de Dijle gelegen, stadscentrum van Leuven in drie uur. Leer bier proeven met een gids die je verborgen cafés en vergeten kleine brouwerijen laat zien. Prijs inclusief vijf degustaties. Als aandenken krijg je een officieel BeerWalk proefglas mee naar huis.

Info & reservatie: BeerWalk

Leuvense bierverhalen

Een ontdekkingstocht langs oude cafés en (verdwenen) brouwerijen. Werd hier echt zoveel bier gedronken? Waar zijn die 40 brouwerijen naartoe? Dat en nog veel meer ontdek je tijden een boeiende wandeling over het historische en economische belang van bier en brouwen voor de stad.

Info & reservatie: Leuven+

Zot van bier

Belgen zijn een volkje dat werkelijk zót is van bier. Niet voor niets werd de Belgische Biercultuur in 2017 opgenomen op de UNESCO-lijst van immaterieel erfgoed. Hoog tijd dus om deel te nemen aan de zot-van-bier-wandeling! Samen een bierkenner/sommelier maak je een verrassende tour in het stadscentrum waar je enkele échte bierfanaten leert kennen.

Info & reservatie: Leuven Inside Out
Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.