Gidsenorganisaties

Cities By Bike

Met Cities By Bike ontdek je Leuven per fiets. Hun motto? Saaie uitleg verboden - korte leuke stops - verwondering en plezier.

Leuven+

Leuven+ is de grootste Leuvense gidsenvereniging. Met meer dan 90 gidsen staan ze garant voor een kwaliteitsvolle rondleiding in Leuven. De jaarlijkse themawandelingen en Ken Uw Stad wandelingen zijn al jaren een begrip in Leuven.

Leuven Inside Out

Leuven Inside Out is graag jouw partner voor teambuildings, dagtrips of events. Een gedurfde,verrassende en flitsende aanpak is gegarandeerd! Beleef een fantastische dag met kleine topmomentjes en onverwachte wendingen.

Leuven Leisure

Leuven Leisure laat je Leuven op een nieuwe manier ontdekken: proeverijen, brouwerijbezoeken, culinaire of chocoladeworkshops, cafésportentoer, wereldspelen… te combineren met toeristische wandelingen, fiets- en kanotochten. Niets moet, alles kan, beleving en plezier staan voorop.

Lots of Leuven

Lots of Leuven is een internetplatform voor afgestudeerde Leuvense stadsgidsen. Je kan kiezen uit een uitgebreid aanbod van stadswandelingen in en rond Leuven. Alle nuttige informatie over de gidsen vind je op hun website.

Toerisme in Leuven Anders (TiLA)

TiLA vzw toont bezoekers een ‘andere’ kijk op Leuven en de omgeving. De geschiedenis van onze stad wordt op een aangename, educatieve, en waar nodig op een speelse wijze overgebracht. Ze ontwikkelen ook stadswandelingen en stadsbezoeken aangepast aan uw wensen.

Vizit

De missie van Vizit: je even verliefd laten worden op de stad als zij. Ze vertellen je de ongekende verhalen over de gekende plekjes en op de koop toe zijn ze ook dol op eten en drinken. Naast culinaire rondleidingen verleidt Vizit je graag met verschillende themawandelingen en fietstochten.

Vrienden van Heverleebos en Meerdaalwoud (VHM)

VHM is een regionale natuur- en milieuvereniging, opgericht in 1969. De natuurgidsen zijn professioneel opgeleid door Natuurpunt-CVN. Ze brengen je langs verborgen groene plekjes in de stad, die verbazen door hun grote biodiversiteit. Heverleebos is het stadsbos van Leuven. Het aanbod telt acht natuurwandelingen een activiteit op maat uitwerken is ook mogelijk. Scholen kunnen ook een gids boeken voor het educatief project ‘Dijlewolvenpad

Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.