Chillen in Leuven

Leuven is een echte studentenstad. Naast de tijd die ze besteden in de aula’s van de universiteit zie je de studenten ook veel ‘rondhangen’ in de stad. Dit zijn hun favoriete plekjes om te chillen.

By
Jongerenlabel MIJNLEUVEN
15 July 2022

Hier kan je je in het midden van de stad toch in de natuur voelen. De abdij boven op de berg dateert uit de elfde eeuw, en was de vroegere residentie van de graaf van Leuven. Nu wonen er nog monniken en kan je er ook op kot. Panoramisch uitzicht krijg je er gratis bij!

Sluispark is dé nieuwe chillplek voor jonge Leuvenaars. Op zonnige dagen ligt dit park vol met spikeball sets en groepjes jongeren die iets komen drinken. Ga op zoek naar de oude sluizen van de Dijle of wandel langs de nieuw aangelegde vistrap. En vraag ’s avonds eens aan een Leuvenaar wat dat felverlichte woord in de lucht betekent!

Een plek om middenin Leuven even bij te komen van het shoppen of je broodje op te eten. Op de terrassen heb je een mooi zicht op de Dijle en kan je even wegdwalen in je gedachten. Hier ligt Fiere Margriet ook, op regenachtige dagen drijft ze zelfs op het water.

Niemand noemt dit het ‘Sint-Donatuspark’, iedereen zegt gewoon Stadspark. Het stadspark heeft veel heuvels en grasveldjes om in de zon te zitten met je vrienden. Een favoriet onder de studenten.

Park Bellevue is een lang en smal park langs de treinsporen. Je voelt je een beetje op de zeedijk als je hier doorwandelt. Met treinen in plaats van de golven dan. De zon blijft hier ’s avonds lang hangen, ideaal dus voor een aperitief.

Abdij van ‘t park ligt een stukje buiten Leuven, maar is zeker de moeite om te bezoeken. De oude gebouwen samen met de vijvers en natuur katapulteren je meteen vér buiten het stadsleven.

Een romantisch plekje in hartje Leuven, dat Leuvenaars kennen als het ‘paradijske’. Must do: een foto nemen met je lief op de blauwe brug. Must not do: lawaai maken en andere koppels hun romantische date verstoren.

De Bruul is de grootste ‘speeltuin’ van Leuven, ideaal om te gaan basketten, voetballen, te gaan skaten, of gewoon te gaan picknicken. Hier zitten altijd veel jongeren, en er worden in de zomer ook kleine ‘festivals’ gehouden, zoals de Wereldfeesten.

Tussen de hoge oranje torens van het Sint-Maartensdal zijn er best leuke plekjes om te gaan chillen met je vrienden. Veel buurtbewoners komen hier samen om bij te praten, te petanquen, hun gedeelde moestuin te onderhouden of samen te eten.

Klaar voor een beklimming? Stap het Van Waeyenberghpark helemaal op tot boven, volg vervolgens nog het padje langs de ring en rust uit op hét zitbankje van Leuven met het beste uitzicht. Een beetje moeilijker te vinden, maar de zoektocht zeker waard.

Optimaliseer het chill-gehalte van je bezoek en boek een gezellig verblijf in de studentenstad.

Dijlepark