Agenda van Abdij van Park

Corona-update

De meeste gebouwen van Abdij van Park zijn nog steeds gesloten, zoals brasserie De Abdijmolen en partnerorganisaties Alamire Foundation & Kerk In Nood.

Het dialoogmuseum PARCUM heropent op 18 december. Onze kerk is elk weekend open tot en met 3 januari, op zaterdag en zondag (13.30 - 16.00).

Op woensdag weerklinkt nog steeds onze Vredesbeiaard, van 16.00 tot 17.00. Je kan elk concert ook volgen via Facebook Live. Ook de Abdijwinkel blijft open van dinsdag tot en met zaterdag (10.00 - 17.00), maar sluit wel van 24 december tot en met 4 januari.

18.12.2020 - 21.02.2021

Op hoop van zegen

Heiligen zijn alom vertegenwoordigd in het religieuze leven in Vlaanderen. Van nierklachten over hondsdolheid tot plotse haaruitval, voor elke kwaal of tegenslag vind je een heilige. Even divers is de beweegreden om een heilige te vereren. Overeenkomsten tussen het leven van de heilige en de ziekte of een link met het attribuut van de heilige. En soms, heel soms is het toch vooral ontsproten aan de creativiteit van de gelovigen zelf.

Stukken uit de collectie van PARCUM laten je deze winter kennismaken met de rijkdom aan geneesheiligen in Vlaanderen. Maar vooral ook met de vertederende en soms grappige rituelen en gebruiken. In een moeilijke tijd brengt deze focusexpo een glimlach op je gezicht!

Naar de site van PARCUM

De Vredesbeiaard in Abdij van Park.

Elke woensdag | 16.00-17.00

Vredesbeiaardconcert

Luc Rombouts, coördinator en bezieler van de Vredesbeiaard, bespeelt elke woensdagavond het vredesinstrument met een gepast, wisselend repertoire. De beiaardier zal telkens ook enkele verzoeknummers brengen.

Meer informatie over de bespelingen staat in de Facebookgroep van de Vredesbeiaard. Je kan er ook in dialoog treden met onze beiaardier!

Word fan van de Vredesbeiaard

-- Voorlopig opgeschort --

De oostelijke pandgang in de abdij.

Rondleiding in de abdij

Los van rondleidingen voor groepen, die je hier kan reserveren, organiseren we normaal gezien elk weekend rondleidingen voor individuele bezoekers in Abdij van Park. Een gids neemt je dan mee in het hart van de abdij in restauratie. Tijdens de rondleiding krijg je een unieke blik achter de schermen van verschillende delen van de abdij.

Meer info over de rondleidingen

Enkele wandelaars op het wandelpad langs de vijvers.

Fit in de abdij

Buurtsport organiseert normaal gezien laagdrempelige en gemoedelijke sport- en spelactiviteiten in het Leuvense. Elke donderdag zijn ze te gast op onze abdijsite. Ze organiseren hier gratis natuurwandelingen, onder de noemer 'Fit in de Natuur'.

Als de coronamaatregelen het toelaten, verzamelen de deelnemers om 10.30u in de inkomhal van Sportoase (Philipssite). Van daaruit wandel je naar de abdijsite, met eenvoudige oefeningen tussendoor. Voor vragen en inschrijvingen: 016 27 24 53 of mail buurtsport@leuven.be.

Meer over 'Fit in de abdij'

 

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de abdij via onze Facebook-pagina, of schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.