Agenda van Abdij van Park

De oostelijke pandgang in de abdij.

Elke zaterdag & zondag

Rondleiding in de abdij

Los van rondleidingen voor groepen, die je hier kan reserveren, organiseren we elk weekend, om 14.00, rondleidingen voor individuele bezoekers in Abdij van Park. Een gids neemt je dan mee in het hart van de abdij in restauratie. Tijdens de rondleiding krijg je een unieke blik achter de schermen van verschillende delen van de abdij.

Meer info over de rondleidingen

De Vredesbeiaard in Abdij van Park.

Elke woensdag | 17.00-18.00

Vredesbeiaardconcert

Luc Rombouts, coördinator en bezieler van de Vredesbeiaard, bespeelt elke woensdagavond het vredesinstrument met een gepast, wisselend repertoire. De beiaardier zal telkens ook enkele verzoeknummers brengen.

Meer informatie over de bespelingen staat in de Facebookgroep van de Vredesbeiaard. Je kan er ook in dialoog treden met onze beiaardier!

Word fan van de Vredesbeiaard

13.08 - 30.08.20

De Zomer van 2020 - Samen in Leuven

Van 13 tot en met 30 augustus vinden de Anderhalvemetersessies plaats, telkens op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag. Ze zijn het sluitstuk van 'De Zomer van 2020 – Samen in Leuven' en passeren ook in de Abdij van Park.

Met een programma vol muziek, theater, film, familievoorstellingen & rondleidingen is er voor elk wat wils.

13.8.2020 – 20.00:
Tuur Florizoone & DIdier Laloy

Componist/accordeonist Tuur Florizoone (Leuven) is van veel markten thuis. Hij is niet alleen een fantastisch muzikant die balanceert tussen jazz, folk en wereldmuziek, hij componeerde bijvoorbeeld ook de soundtrack van ‘Aanrijding in Moscou’. Samen met Didier Laloy, zijn Waalse evenknie, brengt hij op donderdag 13 augustus accordeonmuziek naar ons neerhof!

Lees het interview met Tuur

14.8.2020 – 19.00 – 19.45 / 21.00 – 21.45:
Op Rozen

'Op Rozen' is een gezongen en gespeelde ‘bloem-lezing’ die plaatsvindt in de Sint-Jan-de-Evangelistkerk. Een wonderbaarlijke trip door het land van de rozen, naar het gelijknamige boek van Liesbet Vereertbrugghen. Met werk van Franz Schubert, Erik Satie, Robert Burns, Jowan Merckx en veel traditionals.

15 & 29.8.2020 – 19.00 – 19.45 / 21.00 – 21.45:
Lieselot Dewilde en Sofie Vanden Eynde

De Gentse sopraan Lieselot Dewilde is een zeer veelzijdige zangeres die muziek brengt van de middeleeuwen tot hedendaagse composities. Sofie Vanden Eynde verwierf op haar beurt een internationale reputatie als specialiste voor historische tokkelinstrumenten. Zij begeleidt Dewilde op luit, eind augustus in onze Sint-Jan-de-Evangelistkerk.

20.8.2020 – 20.00:
Naragonia Trio

Met hun heel eigen repertoire en sound trakteert het Naragonia Trio u op een prachtig luisterconcert op ons neerhof. Toon Van Mierlo en Pascale Rubens, samen het internationaal bekende duo ‘Naragonia’, ontvangen mandola-speler en gitarist Maarten Decombel. Samen creëren ze een heel eigenzinnig en swingend universum, waar het fijn vertoeven is.

21.8.2020 – 19.00 – 20.00 / 21.00 – 22.00:
Frascati brengt 'On the nature of daylight'

Frascati Symphonic werd in 2007 opgericht, als een gezamenlijk initiatief van een aantal muzikanten (waaronder dirigent Kris Stroobants en klarinettist Pieterjan Moeys) en enkele overtuigde cultuurliefhebbers. Het hoofddoel van het orkest is om jonge en talentvolle musici podiumervaring te bezorgen. Geen mooiere setting daarvoor dan onze Sint-Jan-de-Evangelistkerk, waar het ensemble op 21 augustus ‘On the nature of daylight’ brengt!

22.8.2020 – 19.00 – 19.45 / 21.00 – 21.45:
Zefiro Torna

Lore Binon leerde op vijfjarige leeftijd viool spelen. Het was dan ook als violiste dat ze laureate werd van verschillende wedstrijden, maar als sopraan in een jeugdkoor ontdekte ze ook haar passie voor zang. De soliste zingt muziek uit alle stijlperiodes en wordt daarbij begeleid op luit door Jurgen De bruyn, artistiek leider van het oude muziekensemble Zefiro Torna.

27.8.2020 – 20.00:
Laïla Amezian met Boho Strings

Laïla Amezian is een Belgisch-Marokkaanse zangeres uit Kessel-Lo, bekend van onder meer Qayna, Arabanda of TriOde. Voor haar nieuwe project maakte arrangeur Fabian Fiorini van een selectie Arabo-Andalusische liederen heerlijke strijkersarrangementen. Het strijkerskwartet Boho Strings staat haar meesterlijk bij.

16, 23 en 30.8.2020 – 10.00 – 13.00:
Muzikale picknicks

Languit genieten van een heerlijk zelfgemaakte picknick, met de hemelse klanken van de Vredesbeiaard op de achtergrond. Dat kan deze zomer in onze abdij, op voorwaarde dat je een ticket reserveert via leuven.be/anderhalvemeter .

Op zondag 16 augustus neem Luc Rombouts plaats achter het klavier, op zondag 23 augustus is dat Philippe Beullens en op zondag 30 augustus Twan Bearda.

16, 23 en 30.8.2020 – 13.30 / 15.30:
Extra rondleidingen

Tijdens de muzikale picknicks kan je ook intekenen op twee boeiende rondleidingen. In de eerste wandeling neemt een gids je mee op sleeptouw door de gebouwen en het domein. De tweede wandeling combineert een rondleiding door de abdij en de vaste tentoonstelling in PARCUM. Er is plaats voor maximum 10 personen per rondleiding – reserveren is verplicht!

Info en tickets (vanaf 17-7, 10u) voor de Anderhalvemetersessies via leuven.be/anderhalvemeter of bij Visit Leuven, Naamsestraat 3, Leuven.

Naar het volledige programma

Het 13de-eeuwse reliekschrijn van Sint-Odilia

14.08 - 20.09.20

Tot op het bot. Het verhaal van een Vlaams topstuk

Deze zomer heb je de kans om twee unieke erfgoedstukken in PARCUM te bewonderen. Het reliekschrijn van Sint-Odilia en de koorstoel van Sint-Lutgardis maken een tussenstop in het museum, voor ze naar hun nieuwe permanente locatie verhuizen. Ontdek de bijzondere betekenis van deze stukken vanaf 14 augustus.

Naar de site van PARCUM

Enkele wandelaars op het wandelpad langs de vijvers.

Elke donderdag 

Te gast: Buurtsport

Buurtsport organiseert laagdrempelige en gemoedelijke sport- en spelactiviteiten in het Leuvense. Elke donderdagzijn ze te gast op onze abdijsite. Ze organiseren hier gratis natuurwandelingen, onder de noemer 'Fit in de Natuur'.

Interesse? De deelnemers verzamelen om 10.30u in de inkomhal van Sportoase (Philipssite). Van daaruit wandel je naar de abdijsite, met eenvoudige oefeningen tussendoor. Voor vragen en inschrijvingen: 016 27 24 53 of mail buurtsport@leuven.be.

Meer over 'Fit in de abdij'

 

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de abdij via onze Facebook-pagina, of schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.