Agenda van Abdij van Park

Op dit moment zijn alle activiteiten op de abdijsite opgeschort vanwege de corona-crisis. Zo hopen we de verspreiding van het virus tot een minimum te beperken. Enkel de beiaardconcerten gaan door.

Als je komt wandelen in het natuurdomein van de Abdij van Park vragen we je met aandrang de corona-maatregelen te volgen. Je mag dus buiten bewegen, maar alleen:

• In de buurt van je woonplaats
• Met mensen die bij jou wonen of met twee dezelfde vriend(inn)en
• Als je je houdt aan de richtlijnen om besmetting tegen te gaan, zoals afstand houden.
• Als je in beweging blijft. Picknicken mag niet. Zitten op een bank of in het gras ook niet, behalve voor zwangere vrouwen, ouderen en mensen met een beperkte mobiliteit of een mentale handicap.

Was ook je handen na elke wandeling. Om contact te vermijden, mijd je ook best plaatsen waar veel volk samen is. Als het te druk is op onze abdijsite, kan je je wandeling best elders verderzetten, of op een ander moment de natuur intrekken.

Meer info over de maatregelen vind je op https://www.leuven.be/coronavirus.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de abdij via onze Facebook-pagina, of schrijf je in op onze nieuwsbrief.

De Vredesbeiaard in Abdij van Park.

Elke dinsdag en woensdag | 17:00-18:00

Vredesbeiaardconcert

Luc Rombouts, coördinator en bezieler van de Vredesbeiaard, bespeelt in corona-tijden op dinsdag- en woensdagavond het vredesinstrument met een gepast, wisselend repertoire. De beiaardier zal vanop veilige afstand telkens ook enkele verzoeknummers brengen.

De concerten worden allen gestreamd via Facebook Live. Je kan ze allemaal volgen in de Facebookgroep van de Vredesbeiaard:

Word fan van de Vredesbeiaard

Uitgesteld:

Erfgoeddag

Op zaterdag 25 april en zondag 26 april 2020 zou Erfgoeddag zijn 20e verjaardag vieren. Helaas stak de corona-crisis daar een stokje voor en is het evenement afgelast. De risico’s voor de gezondheid van de organisatoren en bezoekers zijn te groot.

Toch zijn de voorbereidingen voor deze editie niet tevergeefs. De cultureel-erfgoedsector gaat in 2021 namelijk opnieuw aan de slag met het thema 'De nacht'. Volgend jaar vindt het evenement plaats op 24 en 25 april. Blokkeer dat weekend maar alvast in je agenda!

Naar de site van Erfgoeddag

Passie van de Stemmen

Samen met 30CC en de Stad Leuven is de beslissing genomen om ook het festival 'Passie van de Stemmen', dat voorzien was van 2 tot 9 mei 2020, uit te stellen. De beschikbaarheid van vele, vooral internationale, musici is immers hoogst onzeker en ook bij de praktische organisatie blijven er te veel vraagtekens staan.

Het muziekfestival verhuist daarom naar volgend jaar en zal lopen van 29 april tot en met 9 mei 2021. De Alamire Foundation bereidt een extra-large editie voor, waarbij de meeste geplande activiteiten behouden blijven, en bovendien aangevuld worden met enkele bijzondere concerten naar aanleiding van de 500ste verjaardag van Philippus de Monte (Mechelen 1521 - Praag 1603).

Noteer alvast de nieuwe data en wees gerust dat de verkochte tickets geldig blijven voor de nieuwe concertdata. Iedere tickethouder zal hierover persoonlijk geïnformeerd worden en hoeft zelf geen actie te ondernemen.

Ontdek de nieuwe data op de site van 30CC

Tot nader order opgeschort:

De oostelijke pandgang in de abdij.

Elke zaterdag & zondag

Rondleiding in de abdij

Los van rondleidingen voor groepen, die je hier kan reserveren, organiseren we elk weekend, om 14u, rondleidingen voor individuele bezoekers in Abdij van Park. Een gids neemt je dan mee in het hart van de abdij in restauratie. Tijdens de rondleiding krijg je een unieke blik achter de schermen van verschillende delen van de abdij.

Meer info over de rondleidingen

Enkele wandelaars op het wandelpad langs de vijvers.

Elke donderdag 

Te gast: Buurtsport

Buurtsport organiseert laagdrempelige en gemoedelijke sport- en spelactiviteiten in het Leuvense. Elke dinsdag zijn ze te gast op onze abdijsite. Ze organiseren hier gratis natuurwandelingen, onder de noemer 'Fit in de Natuur'.

Interesse? De deelnemers verzamelen om 10.30u in de inkomhal van Sportoase (Philipssite). Van daaruit wandel je naar de abdijsite, met eenvoudige oefeningen tussendoor. Voor vragen en inschrijvingen: 016 27 24 53 of mail buurtsport@leuven.be.

Meer over 'Fit in de abdij'

Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.