Leuven Bierweekends

Geen beter moment om Leuven als bierstad te ontdekken dan tijdens de Leuven Bierweekends. Elk jaar in april krijg je een programma geserveerd in het teken van bier: proeverijen, wandelingen, workshops, brouwerijbezoeken en verrassende pairings. 

Bier uitkiezen tijdens Leuven Innovation Beer Festival

Leuven Innovation Beer Festival

De aftrap van Leuven Bierweekends wordt gegeven door het Leuven Innovation Beer Festival. Ambachtelijke brouwerijen van over de hele wereld presenteren in Leuven hun innovatieve bieren. Eeuwenoude bouwtradities gaan hand in hand met innovatie. Die vind je onder andere terug in het brouwproces, de ingrediënten, de gebruikte technieken en de verpakking

Bier uitschenken tijdens bierproeverij

Food & Hops

Proef met al je zintuigen tijdens Food & Hops. Gastronomie en bier in een heerlijke combinatie van workshops en proeverijen. 

Stand op Zythos Bierfestival in Leuven

Zythos Bierfestival

Afsluiter van de Leuven Bierweekends is het Zythos Bierfestival. Met meer dan 500 Belgische bieren om te proeven is dit het grootste bierfestival in zijn genre.

Meer bierbelevingen

Heel wat extra activiteiten rond bier maken april de maand bij uitstek om Leuven te bezoeken. Bezoek de brouwerij van Stella Artois in volle actie, ga op bierproefwandeling, ontdek Brauhaus Domus of ga lekker dineren in een biercafé of restaurant met speciaal bieraanbod.