Titel

7 x zomerse terrasjes

Deze blog werd geschreven door Lynn & Thomas van About Something Around.

De zomer komt eraan! In een levendige stad als Leuven betekent dit uiteraard maar één ding: tijd om één van de vele terrasjes te bezoeken! We weten dat door het enorme aanbod het soms wat zoeken is om het perfecte terrasje te vinden. Dat is waarom we een lijstje hebben samengesteld met enkele van onze favorieten om je alvast op de juiste weg te helpen.

Bar Del Sol
 • 1. De Blauwe Schuit | Vismarkt 16
  We beginnen onze lijst meteen met één van onze favoriete Leuvense terrasjes. Een stad kan al snel wat druk worden en soms lijkt het moeilijk om gauw even te ontsnappen aan het gedruis. Dat is waar ‘De Blauwe Schuit’ zijn troef echt ligt: het terras ademt echt gezelligheid en rust uit! Wanneer je de zaak binnenkomt zou je nooit verwachten dat er zo een prachtig tuinterras aan verbonden is. Je bevindt je in het groen met een klein fonteintje en, ja, zelfs… een pauw! Geen mop! Iedereen kan hier wel terecht gezien ze een zeer uitgebreide en goed geprijsde menukaart aanbieden met onder meer wat lekkere huisgemaakte ice-tea’s!
   
 • 2. Bar Del Sol | Schapenstraat 105
  De zon schijnt en je bent op zoek naar een perfect zomers drankje. Dat is wanneer je naar ‘Bar Del Sol’ moet gaan voor een verse sangria. Je kan een karaf bestellen om te delen met je vrienden. Terwijl je geniet van je drankje, waan je je net in Spanje! Het kleine, gezellig terrasje ligt wat verder van de drukke straten van Leuven. Het is de perfect plek om te combineren met een bezoek aan het Groot Begijnhof.
Dewerf
 • 3. De Hoorn | Sluisstraat 79
  Voordat ‘de Vaartkom’ het artistieke centrum van Leuven werd, was dit de industriële buurt van de stad. Hier vind je dus ook brouwerij ‘De Hoorn’ dewelke al dateert van 1923 en in 1926 aan de basis lag van het wereldberoemde Leuvense bier: Stella Artois. Uiteraard moet je een Stella drinken wanneer je Leuven bezoekt. Waarom dan niet bij zijn geboorteplaats? Het terras van ‘De Hoorn’ kijkt uit over het recent geopende ‘Sluispark’ en de oude Sint-Geertruikerk. Kortom, de perfecte plaats om te genieten van een drankje en het heden en het verleden te zien samenkomen.
   
 • 4. Dewerf | Hogeschoolplein 5
  Vervolgens: ‘Dewerf’! Leuven is een studentenstad en ‘Dewerf’ is één van die plaatsen die alle studenten wel kennen. Ze bieden een budgetvriendelijke menukaart aan en een originele setting. Zo krijg je je koffie in een thermos, je koekjes in een brooddoos en wanneer je vers sinaasappelsap bestelt, mag je dat zelf persen. Het terras is meteen blikvanger op het ‘Hogeschoolplein’ en is één van de gezelligste plekjes om wat bij te babbelen met je vrienden. Eén van onze favorieten op het menu is zonder twijfel de ‘ballekes met tomatensoep’ waar je dus een soepkom krijgt met meer balletjes dan soep. Let op: ‘Dewerf’ is helaas in het weekend gesloten. Zorg dus dat je tijdens de week eens op bezoek komt!
Domus Brauhaus
 • 5. OPEK/Café Entrepot | Vaartkom 4
  Nu iets volledig anders! In de hippe wijk ‘de Vaartkom’ vind je ‘OPEK’, een ontmoetingsplaats voor alle kunstvormen zoals onder meer literatuur, fotografie en acteren. Deze interessante plek biedt een ruim terras aan vlak naast het water. Je kan er simpele maar zeer lekkere maaltijden en drankjes verkrijgen. Geniet van een zonnige namiddag onder de feestelijke vlagjes die boven je wapperen, dat maakt het toch allemaal net wat fijner.
   
 • 6. Domus Brauhaus | Tiensestraat 8
  Dichtbij het historische stadhuis ligt brouwerij ‘Domus’. Het combineert de brouwerij met een bar, restaurant en uiteraard met een leuk terras op het ‘Vounckplein’. Ze serveren drie heerlijke huisbereide bieren: de Con Domus, de Nostra Domus en een seizoensbiertje. Je kan deze verkrijgen in een proefplankje waar je een houten rekje met de drie biertjes krijgt en van alles wat kan proeven. Onze persoonlijke favoriet is de Nostra Domus, maar je zal dit uiteraard voor jezelf moeten uitzoeken!
Oude Markt
 • 7. Oude Markt
  Last but not least: ‘de Oude Markt’! Ook gekend als de langste toog TER WERELD! Dit plein is bijna volledig omringd door tal van caféetjes en restaurants, elk met zijn eigen terras. Als je de volledige Leuven ervaring wilt beleven, moet je hier zeker komen voor een drankje. Het is bijna onmogelijk om er één café uit te kiezen om aan te raden, maar dat is ook de charme van de Oude Markt: je zit altijd goed!

Dat waren al onze favoriete terrasjes van Leuven in één lijstje.
Ben je het eens met onze lijst? Heb je zelf nog suggesties? Laat het ons zeker weten! En vooral: schol!