Titel

Wintertijd Leuven | 05.12.2018 - 05.01.2019

Winterse stemming overal in de stad

Nergens beter om de koude dagen van het jaar door te brengen, dan in de gezelligheid van de Leuvense binnenstad en kerstmarkt. 'Wintertijd' staat elk jaar garant voor een programma om volop van te genieten. Met een sfeervolle wintertuin, kerstmarktplezier, concerten in de stad en het feëerieke Begijnhof bij kaarslicht.

gezellige kerstmarkt in hartje Leuven

Kerstsfeer op de kerstmarkt van Leuven ©Layla Aerts
Sfeervolle winterpret op de oudste kerstmarkt van het land

Slenter langs de vele kraampjes van de kerstmarkt, een van de oudste kerstmarkten van het land. Een maand lang openen meer dan 170 standen elke dag de deuren. Er wordt elk jaar een gastland gekozen dat met traditionele producten op de Kerstmarkt aanwezig is. Verder: muziekoptredens, ambachtelijke kerstcadeaus, culinaire verrassingen en veel sfeer. De gezellige sfeer en de locatie pal in het centrum zijn ideaal om te genieten van een bijzondere citytrip in de kerstperiode.  

 

 

sprookjesachtige wintertuin

Wintertuin op de Grote Markt in Leuven
Wandel rond in de stemmige Wintertuin, naast het Stadhuis

Tijndens de wintermaanden verschijnt er op de Grote Markt plaats een heuse wintertuin. De straatkeien maken plaats voor een afwisselend decor van winters groen, waarvan het ontwerp werd gebaseerd op een Engelse landschapstuin. In deze groene oase nip je van een heerlijke warme chocolademelk of glühwein. De wintertuin ligt bovendien in de schaduw van het prachtig verlichte Stadhuis. 

  • locatie: Grote Markt
  • tijdens Wintertijd elke dag geopend

warme winterklanken

Wintertijdsfeer in Leuven
Winterklanken zorgen voor een gezellige sfeer, binnen én buiten

Terwijl de kerstdrukte buiten blijft, vult het stadhuis zich met zachte klassieke muziek. Het is bijzonder om een concert bij te wonen in de mooie historische ruimtes. De korte concerten zijn voor iedereen een heuse traktatie. Bovendien krijg je de kans om een uniek bezoek te brengen aan de zolder van het stadhuis, waar de originele beelden van het gebouw worden bewaard. Ook in de Sint-Pieterskerk luister je naar de mooie melodieën van een klassiek ensemble. 

winterwandelingen

Winterwandelingen in Leuven tijdens Wintertijd
Winterse wandeling door de stad

Bekijk de mooiste plekken van de stad in een winters landschap. Met verwarmende verhalen van de gids én een gezellige afsluiter. Kom wandelen door de mooie straten van Leuven en tegelijkertijd de eindejaarssfeer opsnuiven.

Een bijzondere ervaring is het 'Groot-Begijhof bij kaarslicht'. Een avond per jaar wordt deze fantastische plek gehuld in kaarslicht. Geniet van de kerststemming met duizenden kaarsjes die de smalle straatjes van het Begijnhof verlichten.