Titel

Waarom Leuven

Verras je klanten met een bezoek aan een sfeervolle, open stad zoals Leuven. In het spoor van locals met een jonge en frisse geest. Vind er de authenticiteit van een eeuwenoude universiteitsstad. Met een passie voor bier. Met vooruitstrevende ideëen.  Voel de troeven van een grootstad in een kleine, charmante setting.

Stad van kennis en innovatie

digitale dissectietafel in Health House Leuven
Health House toont Leuvense innovatie in health en hightech

1425. In de imposante lakenhal van Leuven wordt de pas opgerichte universiteit ondergebracht. In de jaren nadien groeit het aantal studenten en faculteiten. Het prestige van de Leuvense universiteit straalt met beroemde studenten als Erasmus, Thomas More, cartograaf Mercator en anatoom Vesalius. Talloze colleges en studiehuizen verschijnen in het straatbeeld. De volgende eeuwen groeit KU Leuven uit tot een befaamde universiteit met een grote aantrekkingskracht. Kennis, innovatie en wetenschappelijk onderzoek staan er centraal. De universiteit vormt mee het DNA van Leuven en is tot op vandaag de oudste van alle nog bestaande katholieke universiteiten. Dat de universiteit innoveert, is duidelijk door de baanbrekende onderzoeken en uitvindingen die in Leuven gebeuren. Meer dan 100 spin-off bedrijven maken van Leuven het hart van de vooruitgang in health, high tech en creativiteit.  

compact historisch centrum

Stadhuis op de Grote Markt Leuven
Het gotische Stadhuis op de Grote Markt

Wandel door de historische straten waar ooit de grote geesten van Europa ronddwaalden. Rust en stilte heersen in de kruidtuin of in de mysteries van het anatomisch theater. Laat je meenemen naar de historische en religieuze gebouwen van toen. Het stadhuis is versierd met meer dan 200 beelden. De overdadige gotische decoratie is indrukwekkend om te zien. Kom tot rust in het bijzondere 13de eeuwse Groot-Begijnhof. De sfeer van lang vervlogen tijden hangt er nog tussen de kasseistraatjes en pittoreske huizen. 

fijne plek voor kunstliefhebbers

de kunstcollectie van M - Museum Leuven ontdekken aan de hand van digitale touchscreen
Kunst bewonderen in M - Museum Leuven

Leuven is een stad om van te houden voor kunst- en cultuurliefhebbers. Het M-Museum Leuven brengt op een verrassende manier oude en nieuwe stukken samen. Ontdek er Brabantse kunst van in de middeleeuwen tot nu. Het gebouw zelf combineert historische panden met hedendaagse architectuur. Iets verderop in de Sint-Pieterskerk bewonder je Het Laatste Avondmaal, een meesterwerk van Vlaamse Primitief Dirk Bouts. Het hangt nog steeds op de exacte plaats waarvoor de schilder het 500 jaar geleden maakte. 

thuisstad van Stella Artois

Bierbeleving in Leuven
Bier beleven in de thuisstad van Stella Artois

Bruisende cafés en heerlijke restaurants maken je citytrip in Leuven compleet. Geniet van een heerlijke Stella Artois – in thuisstad Leuven gebrouwen – op een gezellig terras. Ga lekker dineren in de straatjes rond de Grote Markt. Doorheen het jaar ben je welkom op events en activiteiten die onze rijke bier- en smaakcultuur vieren.
Beleef samen met de Leuvenaars de gezelligheid van een compacte stad. Laat je meenemen in de gemoedelijke sfeer van Leuven.


Bekijk facts & figures over Leuven