Titel

Het Groot Verlof | zomer 2019

Het Groot Verlof in Leuven dat is naar jaarlijkse traditie zomerse avonden vol muziek. Lekker eten en drinken. Kijken naar swingende bands of films in openlucht op verrassende locaties. Amusement voor jong en oud. 

Hapje Tapje | 4.08.2019

Proeven staat centraal aan de vele eetkraampjes op Hapje Tapje (c) Visit Leuven
Proeven staat centraal aan de eetkraampjes op Hapje Tapje

De eerste zondag van augustus is het centrum van Leuven het exclusieve terrein van de levensgenieter. Hapje-Tapje is dé culinaire hoogdag van Leuven. Langs een culinair parcours loop je van het ene eetstandje naar het andere, smullend van wat de gevarieerde Leuvense restaurants aan lekkers voorschotelen. De Grote Markt wordt omgetoverd tot Grande Place Gourmande waar het kruim van de Leuvense restaurants lekkere gerechtjes serveert in de schaduw van het schitterende Stadhuis. Op de Oude Markt wordt een waaier aan speciaalbieren geserveerd op de biermarkt. In de namiddag kan je hier supporteren voor de legendarische barmannenrace en 's avonds de allerlaatste gang van Hapje Tapje proeven: een concert van formaat.

Pop-up bars en meer lekkers

BAR|A|MUZE op het dakterras van M - Museum Leuven
BAR|A|MUZE op het dakterras van M - Museum Leuven

Vrienden en familie onmoeten, lekker eten en drinken en fijne zomerse activiteiten in openlucht, ook dat is het Groot Verlof. In het Stadspark bij de Familiebar kan je ongedwongen genieten van een drankje of hapje aan de foodtrucks, op de vrolijke deuntjes van een dj. In het weekend zijn er tal van leuke activiteiten op maat van gezinnen: kubben, springkastelen, workshops, pop-upbib. Of vlei je neer in het gras met een mand vol lekkers tijdens Piknik Musik en Picknick in het Park. Wanneer de avond valt, trek je naar M - Museum Leuven. Op het dakterras opent de cocktailbar en het loungesalon met zicht op de Universiteitsbibliotheek. BAR|A|MUZE serveert ook telkens een optreden: muziek, woord en comedy wisselen elkaar af.

Veel muziek en zomerfilms

Een volle Oude Markt tijdens een Beleuvenissen concert
Een volle Oude Markt tijdens een concert van Beleuvenissen

Het Groot Verlof geeft ieder jaar haar aftrap met een stevige portie muziek. Op de Oude Markt en andere swingende pleinen kan je gratis concerten meepikken van artiesten uit binnen- en buitenland. Beleuvenissen loopt drie vrijdagen op rij in juli. Ook de Zomerfilms van arthouse Cinema ZED zijn gratis. De filmvertoningen in openlucht gaan door op verrassende locaties in de stad en starten zodra het donker valt. Het eigenzinnige muziek- en cultuurfestival Midzomer presenteert halverwege de zomer een verrassende mix van muziek, dans, performance, film en expo in de zalen en de binnentuin van M - Museum Leuven. Half augustus, met Half Oogst, kan je genieten van urban dance performances. Of dans zelf de avond en nacht in dansen met de Traveling Sound Train of op een coole party voor het stadhuis.