Titel

Leuven, small town big city | Gie

Gie Raeymaekers | Café Leuven Central

Iedereen kent Gie in Leuven. Van op een feestje in zijn legendarische fuifzaal de Rumba of van een pintje in zijn volkscafé Leuven Central. Zoals hij zelf zegt is hij ‘gebeten door de horecamicrobe’. Hij weet perfect wat de Leuvenaar wilt: ‘echte Stella en goeie koffie. Da’s de basis.’ En als ’t van hem afhangt serveert hij die tot hij er bij neervalt. 

Leuven, small town, big city

Leuven, small town, big city

Leuven is een kleine stad met de vibes van een grootstad. Dat maakt Leuven uniek. Het gemak en de gezelligheid van een kleine stad enerzijds. De creativiteit, veelzijdigheid en diversiteit van een grootstad anderzijds.

Leuven is klein in omvang, maar groot in wat ze aanbiedt aan nightlife, shoppen, kunst en cultuur. Je vindt het allemaal in Leuven.

Maak ook kennis met bakker Linde, rebel Jochem en kunstenaar Pieter.

Favoriete adresjes van Gie

Tiensestraat

Ontdek op deze kaart de favoriete plekjes van Gie.

Waar snuift hij cultuur op? En waar shopt en eet hij?

 

Bier in Leuven

Bierproeverij

Leuven heeft een enorm rijke biergeschiedenis. De geschiedenis van Leuvens bekendste brouwerij gaat terug tot minstens 1366. Maar Leuven heeft ook een rijke biertoekomst. De universiteit onderzoekt nieuwe procédés en de brouwerijen testen innovatieve technieken en smaken. Ontdek de bierrondleidingen, brouwerijbezoeken en bierrestaurants en -cafes.

 

Overnachten

Pentahotel Leuven

Of je nu houdt van een charmante B&B of liever overnacht in een bekend ketenhotel? Leuven heeft het allemaal.

 

Top 10

Stadhuis

Eerste keer in Leuven? Als je deze 10 hebt gezien, kan je met een gerust hart weer naar huis. 

Enkele bezienswaardigheden zijn gratis. Voor de betalende highlights werkten we een voordelig combiticket voor je uit: het ILUVLeuven Ticket.