Titel

Leuven, small town big city

Gie Raeymaekers | Café Leuven Central

Iedereen kent Gie in Leuven. Van op een feestje in zijn legendarische fuifzaal de Rumba of van een pintje in zijn volkscafé Leuven Central. Zoals hij zelf zegt is hij ‘gebeten door de horecamicrobe’. Hij weet perfect wat de Leuvenaar wilt: ‘echte Stella en goeie koffie. Da’s de basis.’ En als ’t van hem afhangt serveert hij die tot hij er bij neervalt. Ontdek de andere boeiende locals

Favoriete adresjes van Gie

Tiensestraat

Ontdek op deze kaart de favoriete plekjes van Gie.

Waar snuift hij cultuur op? En waar shopt en eet hij?

 

Bier in Leuven

Bierproeverij

Leuven heeft een enorm rijke biergeschiedenis. De geschiedenis van Leuvens bekendste brouwerij gaat terug tot minstens 1366. Maar Leuven heeft ook een rijke biertoekomst. De universiteit onderzoekt nieuwe procédés en de brouwerijen testen innovatieve technieken en smaken. Ontdek de bierrondleidingen, brouwerijbezoeken en bierrestaurants en -cafes.

 

Overnachten

Pentahotel Leuven

Of je nu houdt van een charmante B&B of liever overnacht in een bekend ketenhotel? Leuven heeft het allemaal.

 

Top 10

Stadhuis

Eerste keer in Leuven? Als je deze 10 hebt gezien, kan je met een gerust hart weer naar huis. 

Enkele bezienswaardigheden zijn gratis. Voor de betalende highlights werkten we een voordelig combiticket voor je uit: het ILUVLeuven Ticket.

 

Zomer in Leuven

Oude Markt

Gratis concerten op de pleinen van de binnenstad, openluchtfilms op verrassende locaties, gezellige terrasjes en pop-up zomerbars. Dat is de zomer in Leuven!

Geniet van een gratis concert in de historische binnenstad of kom logeren in de pop-up camping met zicht op een abdij.