Titel

Leuven voor bier en foodies

Voor professionals

Genieten je klanten op reis graag van lekker eten, gezelligheid en authentieke ervaringen? Voor foodies en bierliefhebbers heeft Leuven heel wat te bieden. Naast 2 brouwerijen in de stad zijn er tal van bierervaringen, tastings, toffe restaurants en hippe koffiebars. Met deze tips maak je van je citytrip een heerlijke ervaring!

Bierhoofdstad van de wereld

Bier proeven in Leuven
Heerlijke lokale bieren proeven in Leuven

We noemen onszelf graag de hoofdstad van het bier. Waarom? Nergens wordt meer bier gebrouwen dan hier. Het hoofdkantoor van AB-Inbev en brouwerij Stella Artois liggen vlak bij het centrum van Leuven. Grondstoffen als water, mout, hop en gist worden er volgens de nieuwste technieken omgetoverd in lekkere pils. Heel anders gaat het eraan toe in het Domus Brauhaus, een kleine huisbrouwerij in het historische centrum die rechtstreeks verbonden is met zijn eigen café. Breng een bezoek aan de brouwerij van je keuze en bekijk het fascinerende brouwproces in detail. 

Innovatie en bier

Leuven Innovation Beer Festival
Craft bieren op het Leuven Innovation Beer Festival

Elk jaar in april strijken ambachtelijke brouwerijen van over heel de wereld neer in Leuven voor het Leuven Innovation Beer Festival. Want bier innoveert. Met ingrediënten, met gebruikte technieken, met verpakking en met recepten. Niet in Leuven tijdens het festival? Word expert in de Belgische biercultuur tijdens een bierproeftour, een tasting of een bierpairing. Deze bierervaringen proef je in Leuven.

Heerlijk tafelen met bier

Eten met bijpassend biertje in Leuven
Lunch met een heerlijk biertje in Würst

Veel restaurants in de stad hebben naast een uitgebreide bierkaart ook een speciaal biermenu. Met gerechten op basis van bier. Of met een sublieme smaakervaring door de aangepaste bieren bij elk gerecht. Je krijgt er uitgebreide uitleg over pairing. Op deze plekken ga je voor een restaurantervaring met bier.

industrieel erfgoed opgewaardeerd

De Smidse
Overdekte foodmarkt De Smidse

Twee oude industriële gebouwen kregen nieuw leven als foodhall. De Smidse, ooit de smederij van brouwerij Stella Artois, is een indoor markt met kwalitatieve en ambachtelijk gemaakte etenswaren. Hal 5 is een voormalig spoorwegatelier, vlak bij het station. Het werd omgetoverd tot een food court met eetkraampjes. 

hippe plekken en de mensen erachter

Tasting kazen Leuven
Kaasambacht in Leuven

The Word maakte een portret van 100 Leuvenhaars en hun verhaal. Lokale foodies die zelf aan hun weg timmeren met een koffiebranderij, een eigen restaurant, een authentieke kaashandel of met buitengewone chocoladecreaties. Ontdek de projecten van deze gepassioneerde Leuvenaars.