Titel

Kies voor Leuven

Voor professionals

Verras je klanten met een bezoek aan een sfeervolle, open stad zoals Leuven. In het spoor van locals met een jonge en frisse geest. Vind er de authenticiteit van een eeuwenoude universiteitsstad. Met een passie voor bier. Met vooruitstrevende ideëen.  Voel de troeven van een grootstad in een kleine, charmante setting.

makkelijk bereikbaar

Ligging Leuven en bereikbaarheid
Reis vanuit alle windrichtingen snel naar Leuven

Door z'n centrale ligging, vlak bij Brussels Airport en Brussel, is Leuven een prima uitvalsbasis. De vlotte treinverbindingen en het uitgebreide wegennetwerk zorgen ervoor dat je vanuit de buurlanden in geen tijd in het hart van Leuven staat. Lees alles over bereikbaarheid.

  • 14 min met de trein vanuit Brussels Airport
  • vanuit Parijs, Lille, Rotterdam, Keulen < 2 uur
  • vanuit Amsterdam, Londen, Düsseldorf, Frankfurt < 3 uur

stad van kennis en innovatie

digitale dissectietafel in Health House Leuven
Health House toont Leuvense innovatie in health en hightech

1425. In de lakenhal van Leuven wordt de pas opgerichte universiteit ondergebracht. Het prestige van de universiteit groeit in de jaren nadien met beroemde studenten als Erasmus, Thomas More, Mercator en Vesalius. Talloze colleges en studiehuizen verschijnen in het straatbeeld. Kennis, innovatie en wetenschappelijk onderzoek staan er centraal.

KU Leuven is de oudste van alle nog bestaande katholieke universiteiten. Dat de universiteit innoveert, is duidelijk door de baanbrekende onderzoeken die er gebeuren. Meer dan 100 spin-off bedrijven maken van Leuven het hart van de vooruitgang in health, high tech en creativiteit.  

compact historisch centrum

Stadhuis op de Grote Markt Leuven
Het gotische Stadhuis op de Grote Markt

Het compacte, sfeervolle centrum van Leuven is bezaaid met historische en religieuze gebouwen. Colleges en studiehuizen van de universiteit zijn verspreid door de stad, maar de echte blikvanger vind je op de Grote Markt: het gotische stadhuis. Net tegenover staat de statige Sint-Pieterskerk met meesterwerk Het Laatste Avondmaal. Een andere bijzondere plek is het Groot Begijnhof. Dit stadsdeel uit de 13de eeuw is een verzameling van smalle straatjes en pittoreske huizen.

De Kruidtuin dateert uit 1738 en is daarmee de oudste botanische tuin van België. Oorspronkelijk stonden er enkel medicinale kruiden, maar intussen heeft de tuin een indrukwekkende collectie en 450m2 grote serre. Vlakbij is het Anatomisch theater een bezoek meer dan waard.

fijne plek voor kunstliefhebbers

de kunstcollectie van M - Museum Leuven ontdekken aan de hand van digitale touchscreen
Kunst bewonderen in M - Museum Leuven

Ook kunst- en cultuurliefhebbers houden van Leuven. Het M-Museum Leuven brengt op een verrassende manier oude en nieuwe kunst samen. Het museumgebouw integreert historische panden in hedendaagse architectuur. Must-see in Leuven is ook Het Laatste Avondmaal van Dirk Bouts.Dit meesterwerk hangt nog steeds op de exacte plaats waarvoor de schilder het 500 jaar geleden maakte. 

thuisstad van Stella Artois

Bierbeleving in Leuven
Bier beleven in de thuisstad van Stella Artois

Bruisende cafés en heerlijke restaurants maken een citytrip in Leuven compleet. Geniet van een heerlijke Stella Artois – in thuisstad Leuven gebrouwen – op een gezellig terras. Ga lekker dineren in de straatjes rond de Grote Markt. Doorheen het jaar ben je welkom op events en activiteiten die onze rijke bier- en smaakcultuur vieren. Beleef samen met de Leuvenaars de gezelligheid van een compacte stad.