Titel

Bezoeken met thema bier

Voor professionals

In bierhoofdstad Leuven mag je geen ervaring met bier in je programma missen. Laat je klanten kennismaken met de Belgische biercultuur in de thuisstad van Stella Artois. De brouwerij ligt op wandelafstand van het centrum. In de omgeving ontdek je ook kleine artisanale brouwerijen, waar nieuwe bieren en innovatieve recepten volop worden uitgeprobeerd. Voor bierliefhebbers is Leuven de plek bij uitstek om te genieten van een heerlijke brouwsels. 

Bierweekends in Leuven met innovatief bierfestival

Leuven Innovation Beer Festival ©Tim Buelens
Speciaalbieren uitkiezen op Leuven Innovation Beer Festival

Elk jaar in april staat Leuven enkele weekends lang volledig in het teken van bier. Topper in het programma is het Leuven Innovation Beer Festival, dat innovatieve craft beers uit verschillende windstreken samenbrengt. Proef van nieuwe recepten, bijzondere ingrediënten en speciaalbieren van over de hele wereld. De artisanale brouwers laten je graag kennismaken met hun aanbod.

Verder op het programma staat het Zythos Bierfestival, jaarlijkse afspraak voor bierliefhebbers. Op deze gezellige beurs is er keuze uit meer dan 500 bieren om uit te proberen. 

Ga naar de Stella Artois brouwerij

Bezoek brouwerij Stella Artois in Leuven
Bier brouwen van vroeger tot nu in brouwerij Stella Artois

Bekijk het fascinerende brouwproces van je favoriete bier in de Stella Artois brouwerij, op wandelafstand van het centrum. Het grootste bierconcern ter wereld laat je kennismaken met de boeiende geschiedenis van het bier. Je ziet het industriële brouwproces van A tot Z. Sluit de rondleiding af met een fris getapte Stella in het café van de brouwerij. 

  • elke vrijdag om 17u rondleiding in het Engels
  • elke zaterdag en zondag rondleiding om 13u in het Nederlands + om 15u in het Engels
  • 8,5 euro per persoon 
  • tickets online of via het onthaal van Visit Leuven 

Een brouwerij, rechtstreeks verbonden met het café

Domus brouwerij in Leuven
Ambachtelijk gemaakt bier bij Domus Brauhaus

In een pittoresk straatje achter het Leuvense Stadhuis, ligt huisbrouwerij Domus. Sinds 1985 wordt er bier gebrouwen. De brouwer werkt er met kleinschalige apparatuur en volgt een ambachtelijk proces, zonder addtieven. Er zijn twee vaste bieren: Con Domus en Nostra Domus, aangevuld met een seizoensbier. Vanaf 8 personen kan je de brouwerij bezoeken met gids. Wist je dat er een rechtstreekse pipeline loopt van de brouwerij naar de toog in de brasserie? 

  • bekijk de openingstijden
  • individuelen: met gratis audiogids in het Nederlands, Engels, Frans, Duits of Spaans
  • groepen: rondleiding van 45 minuten met gids vanaf 8 euro per persoon (inclusief degustatie van 2 huisbieren)
  • reservering voor groepen via info@domusbrauhaus.be