Titel

2 dagen in Leuven

Voor professionals

Met een weekend of 2-daagse citytrip halen je klanten het meeste uit hun bezoek aan Leuven. Naast de absolute toppers geniet je van kunst in het M-Museum Leuven, kom je langs het Klein Begijnhof én ga je voor een begeleid bezoek naar de Abdij van Park of de Stella Artois brouwerij.

dag 1 | ochtend

Vijver in de 18de eeuwse Kruidtuin van Leuven
Een oase van rust: de 18de eeuwse Kruidtuin

Start je dag op de Grote Markt. Het imposante Stadhuis is je herkenningspunt bij uitstek. In de schatkamer van de Sint-Pieterskerk ontdek je Het Laatste Avondmaal. Dit 15de eeuws meesterwerk van Vlaamse Primitief Dirk Bouts hangt nog steeds op zijn oorspronkelijke plaats.

Beklim de toren van de Universiteitsbibliotheek voor een panoramisch uitzicht over de stad. Ga ook even binnen in de Grote Leeszaal van de bibliotheek. Het interieur is er indrukwekkend.

Op een kwartier stappen ligt de kruidtuin. Deze werd in 1738 aangelegd voor de studenten geneeskunde van de universiteit. Het is de oudste botanische tuin van België. Slenter door de mooi aangelegde plantencollecties en bekijk tropische soorten in het serrecomplex.

dag 1 | namiddag en avond

Bezoek van de gotische zaal in het Stadhuis
De imposante gotische zaal in het Stadhuis

Bewonder de historische universiteitsgebouwen terwijl je slentert door de straatjes van de binnenstad. Elke dag om 15 uur ben je welkom in het Stadhuis voor een rondleiding met gids. Een uitgelezen kans om het mooie interieur te zien.

Luister naar de rust en stilte van het Groot Begijnhof, een dorp midden in de stad. Eeuwenlang waren de kleine huisjes een toevluchtsoord. Nu zijn ze het schilderachtige decor voor een wandeling door de tijd.

Je beleeft Leuven pas écht in een lokaal café of op een terrasje met een heerlijke Stella Artois. De Oude Markt staat bekend als de langste toog van de wereld en trekt zowel studenten als locals aan. 

dag 2 | ochtend

Buitenkant van het M Museum Leuven
Oude en nieuwe kunst komen samen in M-Museum Leuven

Trek naar het M-Museum Leuven, waar nieuwe kunst en oude kunst tot een boeiend geheel zijn verweven. Het gebouw zelf brengt historische panden samen met hedendaagse architectuur. Binnen vind je een rijke collectie van schilder- en beeldhouwwerken die sinds de middeleeuwen in Brabant zijn gemaakt. Houd zeker de agenda van tijdelijke tentoonstellingen in het oog. Er is altijd wel iets extra te ontdekken!

dag 2 | namiddag en avond

Bezoek brouwerij Stella Artois in Leuven
Bier brouwen van vroeger tot nu in brouwerij Stella Artois

Ga achter de schermen tijdens een rondleiding in de brouwerij van Stella Artois, of fiets net buiten de stad naar de Abdij van Park. Een gids neemt je mee naar het hart van de abdij, die in volle restauratie is. Krijg een unieke blik in de authentieke kloostergang en de kapittelzaal.

Bij Stella Artois word je ingewijd in de geheimen van het bier brouwen. Je krijgt het verhaal van de eerste pint die in Leuven gebrouwen werd tot het industriële brouwproces van nu. 

Sluit je citytrip af met een bezoek aan het Klein Begijnhof. Dit pittoreske straatje in traditioneel Vlaamse stijl is opgebouwd rond de Sint-Geertruiabdij.

  • alles op wandelafstand
  • geen openbaar vervoer nodig
  • bezoek de highlights extra voordelig met het ILUVLeuven combiticket