Titel

1 dag in Leuven

Voor professionals

Om comfortabel de stad te zien, raden we je klanten aan om 2 dagen te blijven. Maak overdag kennis met de highlights zoals het Stadhuis, de  Universiteitsbibliotheek en het uitzicht vanop de toren. Slenter door de smalle straatjes van het Groot-Begijnhof. 's Avonds beleef je de gezelligheid van een compacte stad. Toch minder tijd? Geen probleem. Met dit programma zien je klanten alvast enkele absolute highlights!

Ochtend

Stadhuis op de Grote Markt Leuven
Het gotische Stadhuis op de Grote Markt

Start je dag op de Grote Markt in Leuven. Het imposante stadhuis is je herkenningspunt bij uitstek. Stap binnen in de Sint-Pieterskerk. In de schatkamer ontdek je Het Laatste Avondmaal van schilder Dirk Bouts, een 15de eeuws meesterwerk dat nog steeds op zijn oorspronkelijke plaats hangt. 

Beklim de toren van de Universiteitsbibliotheek. De klim van 5 verdiepingen vertelt je over de turbulente geschiedenis van dit gebouw. Boven aangekomen wacht een schitterend uitzicht over de stad. Onze tip? Ga ook even binnen in de indrukwekkende Grote Leeszaal van de bibliotheek.

namiddag

Kasseistraatjes in het Groot-Begijnhof in Leuven
De stilte van het Groot-Begijnhof

Kuier door de gezellige straatjes van de binnenstad. Bewonder de historische universiteitsgebouwen en neem de tijd om het stadhuis vanbinnen te zien. Elke dag om 15 uur is er een rondleiding met gids. Een aanrader!

Luister naar de rust en stilte in het Groot Begijnhof, een dorp midden in de stad. De kleine huisjes waren eeuwenlang een toevluchtsoord. Nu zijn de smalle kasseistraatjes het schilderachtige decor voor een wandeling door de tijd.

avond

Terrasjes op de Oude Markt
Gezellig terrasjes op de Oude Markt

Leuven beleef je het beste op een terrasje. Of in een lokaal café. Met een Stella Artois, pas gebrouwen in thuisstad Leuven. De Oude Markt wordt ook wel de langste toog ter wereld genoemd en het bruisende plein trekt zowel studenten als locals aan. In de Muntstraat vind je uitstekende restaurants.

  • alles op wandelafstand
  • geen openbaar vervoer nodig
  • bezoek de highlights extra voordelig met het ILUVLeuven combiticket