Titel

Overzicht gidsenorganisaties

Leuven+

Leuven+

Leuven+ is de grootste Leuvense gidsenvereniging. Met meer dan 90 gidsen staan ze garant voor een kwaliteitsvolle rondleiding in Leuven. De jaarlijkse themawandelingen en Ken Uw Stad wandelingen zijn al jaren een begrip in Leuven.

Leuven+

Naamsestraat 134
3000 Leuven

Leuven Inside Out

Leuven Inside Out

Leuven Inside Out is graag jouw partner voor teambuildings, dagtrips of events. Een gedurfde,verrassende en flitsende aanpak is gegarandeerd! Beleef een fantastische dag met kleine topmomentjes en onverwachte wendingen.

Leuven Inside Out

3000 Leuven
T | ma-di-do 
T | wo-vr-za 

Leuven Leisure

Leuven Leisure

Leuven Leisure laat je Leuven op een nieuwe manier ontdekken: proeverijen, brouwerijbezoeken, culinaire of chocoladeworkshops, cafésportentoer, wereldspelen… te combineren met toeristische wandelingen, fiets- en kanotochten. Niets moet, alles kan, beleving en plezier staan voorop.

Lots of Leuven

Lots of Leuven

Lots of Leuven is een internetplatform voor afgestudeerde Leuvense stadsgidsen. Je kan kiezen uit een uitgebreid aanbod van stadswandelingen in en rond Leuven. Alle nuttige informatie over de gidsen vind je op hun website.

Lots of Leuven

Zwartzustersstraat 16/202
3000 Leuven

Q-rius

Q-rius to taste

Q-rius stilt niet alleen de curiositeit naar verrassende verhalen en leuke anekdotes, maar sterkt ook de innerlijke mens met heerlijke gerechten. Een combinatie van bijzondere wetenswaardigheden en originele culinaire stops vormt de basis van het succes.

Q-rius to taste

Molstraat 14
3000 Leuven

Toerisme in Leuven Anders

Groep

TiLA vzw toont bezoekers een ‘andere’ kijk op Leuven en de omgeving. De geschiedenis van onze stad wordt op een aangename, educatieve, en waar nodig op een speelse wijze overgebracht. Ze ontwikkelen ook stadswandelingen en stadsbezoeken aangepast aan uw wensen.

Vizit

Vizit

De missie van Vizit: je even verliefd laten worden op de stad als zij. Ze vertellen je de ongekende verhalen over de gekende plekjes en op de koop toe zijn ze ook dol op eten en drinken. Naast culinaire rondleidingen verleidt Vizit je graag met verschillende themawandelingen en fietstochten.

Vrienden van Heverleebos en Meerdaalwoud (VHM)

Natuurgidsen VHM

VHM is een regionale natuur- en milieuvereniging, opgericht in 1969. De natuurgidsen zijn professioneel opgeleid door Natuurpunt-CVN. Ze brengen je langs verborgen groene plekjes in de stad, die verbazen door hun grote biodiversiteit. Heverleebos is het stadsbos van Leuven. Het aanbod telt acht natuurwandelingen een activiteit op maat uitwerken is ook mogelijk. Scholen kunnen ook een gids boeken voor het educatief project ‘Dijlewolvenpad