Titel

Leuven in 24u/48u

Leuven in 24u

9u: OP VERKENNING
Laat de stad niet wachten en volg een wandelroute langs de fraaiste plekken van de historische binnenstad. De themawandelingen uit het wandelpakket helpen je al een eind op weg. En zijn de kinderen mee, dan is de familiewandeling ‘In het spoor van Victor P’ geknipt om de stad te ontdekken.

11u: NAAR HET MUSEUM
M-Museum Leuven toont oude en hedendaagse kunst geïnspireerd door de veelzijdigheid van Leuven. De M-collectie concentreert zich vooral rond de kunstproductie in Leuven en Brabant van de middeleeuwen tot de 19e eeuw.

13u: BROUWERIJBEZOEK
Op zaterdag en zondag kan je een bezoek brengen aan Brouwerij Stella Artois. Nadien is er uiteraard een heerlijke degustatie… Proost!

15u: SOUVENIRTIJD
Shop, shop, shop. Genoeg fijne adressen en speciaalzaken voor een origineel aandenken. Flaneer ook eens langs de antiek- en brocantemarkt op zaterdag.

19u: DINER TIME
Aan het water? Op een gezellig pleintje? Onder een oude boom? Leuven heeft een waaier aan bijzondere eetadressen.

21u: LEUVEN BY NIGHT
Uitgaan op de Oude Markt of van de avondzon genieten in een prachtige tuin... Het zijn enkele opties die altijd kunnen. Maar de kans is groot dat er in de stad iets te beleven valt: een beiaardconcert, een live-optreden op een plein of in een café...

 

Leuven in 48u

Stadhuis

Vind je één dag een beetje weinig om Leuven te bezoeken? Groot gelijk! Boek daarom een kamer in één van de Leuvense logies en maak er een geweldige tweedaagse van.

9u: OP DE FIETS
Vroeg uit de veren voor een fietstocht langs romantische locaties met de ILUVLeuvenroute? Het zijn telkens plekken met karakter en een rijke geschiedenis. 

12u: LUNCH
Picknicken kan onderweg. Je kan inspiratie opdoen bij de verschillende streekproducten uit Leuven en omstreken. Je vindt vast een mals grasveld met madeliefjes.

15u: STADHUISBEZOEK
Afspraak in het stadhuis voor een geleid bezoek. Dit pareltje van gotische bouwkunst is een absolute must!