Titel

Food & Hops

19+20.04.2019
Food & Hops

Food & Hops is de Leuvense culinaire hoogdag waarop bier, gastronomie en ambachten tot in de perfectie worden samengebracht. Op het menu: drie gerechten van Leuvense topchefs, diverse kaasbordjes van kaasmeester Elsen, oesters van De Walvis, barbecue van topslager Rondou en bierige desserts van Zuut. Ieder gerecht (ook de kazen, oesters, …) wordt gepaird met een exclusief craftbeer.

Hou het gezellig en drink met mate.

Chefs

  • Bart Tastenhoye | Taste
  • Toon Dierickx | Arenberg
  • Bram Verbeken | Gastrobar Hop

Combineer je bezoek aan Food & Hops met een unieke workshop!

Ateliers

  • Slagerij Rondou
    Altijd al eens zelf een worst willen draaien? Vakman in hart en nieren Filip Rondou geeft je tips, tricks, geheime ingrediënten en combinaties met bier. Misschien win jij wel een prijs voor de allerbeste worst…
     
  • De Walvis
    Tijdens een korte toelichting wordt het combineren van oesters en bier verklaard en daarna wordt er geproefd. Aan de hand van 3 soorten oesters en 6 bijpassende bieren wordt u een basis aangeboden, waarmee u achteraf op eigen houtje deze wereld verder kan verkennen
     
  • Kaasambacht Elsen
    Reinout en Willem-Jan Elsen leren je de juiste match tussen kaas en bier ontdekken. Degustatie van 5 kazen en 5 biertjes inbegrepen.
     
  • Dr Beer
    Jeroen Peeters prikkelt al je zintuigen met een creatief uurtje bierproeven. Drie bieren en een hapje zijn inbegrepen.
     
  • Antidoot Wilde Fermenten
    Exclusief proeven bij deze ultra hippe brouwers? Deze broers lichten een tipje van hun sluier over wilde fermentatie, spontane gisting en brouwen in de natuur.
     
  • Tapcursus Stella
    Janik Deryt, begeleider van 3 wereldkampioenen tappen én Cicerone certified beer server, leert je de perfecte Stella tappen. En natuurlijk mag er ook geproefd worden!
     

 

Praktisch

  • 19+20.04.2019: 17:00-22:00
  • Locatie: Comeniusgebouw, Tiensevest 60
    Meer info in verband met toegankelijkheid: via mail
     
  • Prijs
    • Gratis toegang
    • Gerecht: 8 euro
    • Proefglaasje: 3 euro (waarborg)
    • Food & Hops kaart (3 gerechten): 21 euro (voorverkoop)