Titel

Annelies & Willem

Als wij een weekendje in Leuven zouden doorbrengen zou het er ongeveer zo uit zien.

Vrijdag

Hal 5
 • Avond 
  Op vrijdagavond starten we het weekend met een apero in Hal 5.
  Deze industriële hallen werden onlangs heringericht met een centrale bar, eetkraampjes en een fijn terras.

Zaterdag

Universiteitsbibliotheek & toren
 • Voormiddag
  Zaterdag start met een bezoek aan M-Museum Leuven. Naast de vaste collectie zijn daar steeds wisselende tentoonstellingen van oude én moderne kunst. En voor ons als architectuurliefhebbers is alleen al het gebouw de omweg waard. Nadien springen we de universiteitsbibliotheek even binnen. We zijn hier vooral gecharmeerd door de leeszaal. Maar we klimmen ook naar boven om het schitterende uitzicht over de stad te bewonderen. En met een beetje geluk horen we de beiaard nog spelen. 
   
 • Middag
  ’s Middags gaan we lunchen bij Zoff of bij Sara's.
 • Namiddag
  In de namiddag flaneren we door de stad. We volgen niet graag een uitgestippelde wandeling, dus kiezen we onze eigen route op basis van een stadsplannetje. We doorkruisen het stadspark, lopen over het Hogeschoolplein en eindigen in het unieke Groot Begijnhof. In deze ‘stad in de stad’ kan je gezellig rondstruinen én prachtige foto’s nemen. We keren terug naar het stadscentrum via de Parijsstraat en Mechelsestraat. Ideaal om even te (window) shoppen. In deze twee straten vind je unieke boetieks en originele winkels. We pauzeren op een terrasje op de Oude of Grote Markt. En bewonderen hier uiteraard het schitterende stadhuis en zijn overbuur de Sint-Pieterskerk.
   
 • Avond
  Via het nieuwe Sluispark wandelen we richting Vaartkom. Deze buurt heeft de laatste jaren een enorme metamorfose ondergaan. Er hangt een creatieve vibe en er duiken heel wat leuke adresjes op. We eten iets in Noordoever of Café Entrepot.

Zondag

Bar Stan
 • Voormiddag
  Op zondag nemen we geen ontbijt, maar gaan we brunchen in Bar Stan.
   
 • Namiddag
  In de namiddag huren we een fiets en maken een fietstochtje in de omgeving. Als de kinderen er bij waren, zouden we naar het Provinciedomein gaan. Nu we zonder hen op pad zijn, kiezen we voor de rust op de prachtige site van de Abdij van Park. Na een bezoek aan de abdij wandelen we ook nog even rond de vijvers en genieten van een drankje in de brasserie.