Titel

Zien & doen in Abdij van Park

Op dit moment zijn alle activiteiten op de abdijsite opgeschort vanwege de corona-crisis. Zo hopen we de verspreiding van het virus tot een minimum te beperken. Enkel de beiaardconcerten gaan door.

Als je komt wandelen in het natuurdomein van de Abdij van Park vragen we je met aandrang volgende regels te volgen:
• Kom enkel buiten met je huisgenoten
• Maak geen contact met anderen tijdens je wandeling
• Houd steeds - minstens - 1,5 meter afstand
• Was je handen na elke wandeling

Om contact te vermijden, mijd je ook best plaatsen waar veel volk samen is. Als het te druk is in het natuurgebied, kan je je wandeling best elders verderzetten, of op een ander moment de natuur intrekken.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze Facebook-pagina, of schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Bezoek Abdij van Park & PARCUM

Abdij van Park

Op de abdijsite vinden heel wat evenementen en tentoonstellingen plaats. In het dialoogmuseum PARCUM kan je nooit eerder vertoond erfgoed bewonderen.

Sport & ontspanning

Abdij van Park

Je kan tijdens een bezoek aan de Abdij van Park een wandeling maken langs de vijvers. Aan de wegwijzers kan je zien dat er een aantal erkende wandel- en fietsroutes door en rond de abdij lopen. Er is zowel een fietsroute langs de Leuvense abdijen en aan het onthaal van de Abdij van Park kan je ook een wandelplan krijgen.

Eten & drinken

Abdij van Park | De Abdijmolen

Aan de vijvers van de Abdij van Park kan je heerlijk picknicken. In de abdijwinkel kan je daarvoor verse ingrediënten halen. Maak je het jezelf liever gemakkelijk? Zak dan af naar brasserie ‘De Abdijmolen’, die huist in de prachtig gerestaureerde watermolen. In de zomer is er een uniek terras.

Muziek & meer

Abdij van Park | Huis van de Polyfonie

Beleef muziek in de abdij! Elk kwartier weerklinkt de Vredesbeiaard, elke woensdagavond is er een concert van 17 tot 18u (16 tot 17u in wintertijd). In de Sint-Janspoort is er het Huis van de Polyfonie, een tentoonstellingsplek of concertlocatie voor een klein publiek. De Alamire Foundation wil op die manier de muur tussen wetenschap en publiek slopen.

De boer op

Koetjes grazen in de wei aan de Abdij van Park

In de Abdij van Park is opnieuw een boerderij actief. De BoerEnCompagnie is een kleinschalig, gemengd landbouwbedrijf dat o.m. voor verse melk zorgt in de automaat aan de Sint-Janspoort. De moestuin van tuinbouwproject De Wikke is een open tuin en staat steeds open voor wandelaars. En in de Abdijwinkel kan je uiteraard ook van verse hoeveproducten genieten!

  • Meer info? Wend je tot het onthaal van de abdijsite
Contact: 

Abdij van Park

Abdij van Park 7
3001 Leuven