Titel

Wat maakt de Abdij van Park uniek?

Abdij van Park
 • Eeuwenoud, nog steeds bewoond
  Sinds 1129 hebben de norbertijnen het domein ononderbroken bewoond. Ook vandaag nog zet een klein aantal inwonende norbertijnen de traditie van gemeenschapsleven en pastoraal werk voort. Hier kan je hun website bezoeken.
   
 • Authentiek karakter
  De eeuwenoude abdijsite behield door de eeuwen heen haar authenticiteit. Het kloosterinterieur en de aankleding van de gebouwen zijn quasi intact. De gebouwen - zoals de hoeve, watermolen, kerk en poortgebouwen -  bleven vrijwel onveranderd sinds de 17de eeuw.
Abdij van Park
 • Innovatie en onderzoek
  Ook al bleef er heel wat onveranderd, er is ook innovatie op de site. De Alamire Foundation bijvoorbeeld doet baanbrekend onderzoek naar muziek uit de Lage Landen. Tuinbouwproject De Wikke experimenteert dan weer met biologische landbouw. En in PARCUM tref je nooit eerder vertoond erfgoed aan.
 • Rustgevende omgeving
  Combineer je bezoek aan de Abdij van Park met een wandeling langs de vijvers. Aan het onthaal krijg je een gratis wandelplan. Uitrusten kan aan de brasserie die huist in de prachtig gerestaureerde watermolen. In de zomer is er een uniek terras. 

Abdij van Park | Kerkhof
 • Intiem kerkhof
  Als je de Bondgenotenlaan durft vergelijken met de Champs-Élysées, kan het kerkhof van de Abdij van Park het Leuvense ‘Père Lachaise’ genoemd worden. Op dit intiem kerkhof liggen Leuvense legendes begraven.
 • Ambitieuze renovatie
  Na een grootse renovatiecampagne (die duurt tot 2025) worden vanaf 25 oktober 2017 de eerste delen van de abdij voor het publiek opengesteld. In 2018 zijn de pandgangen met de (terug geplaatste) glasramen opnieuw toegankelijk. De bibliotheek en refter met stucwerkgewelven kan je weer bezoeken in 2020. Meer over de renovatie vind je op deze pagina.

 • Meer info? Wend je tot het onthaal van de abdijsite

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en evenementen op en rond de abdijsite en like de abdij op Facebook!