Titel

PARCUM

PARCUM

Dialoogmuseum voor religie, kunst en cultuur

Dialoogmuseum PARCUM brengt tijdelijke thematentoonstellingen op het kruispunt van religie, kunst en cultuur. Op een hedendaagse manier tonen ze nooit eerder getoond erfgoed uit kerken, abdijen en kloosters. Er is ook telkens een wisselwerking tussen oude en hedendaagse kunst op de expo’s.

PARCUM zet in op de wisselwerking tussen hedendaagse thema’s en religieus erfgoed, tussen gelovigen en niet-gelovigen, tussen verschillende denominaties en levensbeschouwingen, tussen jongeren en ouderen.

Openingsuren: Dinsdag - zondag van 10u tot 17u.
Gesloten op maandag en feestdagen (25 december, 1 januari).

Nu in PARCUM

Theodoor Van Loons 'Aanbidding van de herders'

11.12.2019 - 2.02.2020

Kerstexpo: De stille getuige

Deze winter snuif je in PARCUM de gezelligheid van kerst op. Met de kerstexpo 'De stille getuige' en tal van activiteiten houden we je warm tijdens de koude wintermaanden.

Van 11 december 2019 tot en met 2 februari 2020 focust het museum op het schilderij Aanbidding van de herders van Theodoor Van Loon (1581-1649). Kom meer te weten over dit bijzonder werk en de restauratie ervan. Ook de stille getuigen van het kerstverhaal nemen het woord. De ezel, de verdwenen vroedvrouw en Jozef vertellen hun kant van het meest bekende verhaal ter wereld!

Contact: 

Parcum

Abdij van Park 7
3001 Leuven