Titel

Bezoeker aan het woord: Charlotte

"Elke dag een nieuw verhaal"

Spike gaat achter de eenden aan

Je hebt ze misschien al zien lopen: Charlotte (22) en haar hond Spike. “Sinds ik hem heb, gaan we dagelijks naar de Abdij van Park. Er is altijd wel iets te zien – ik kom elke dag thuis met een nieuw verhaal.”

Studente Charlotte Sijmens woont op twee straten van de abdijsite. “Het is heel evident om er af en toe te gaan wandelen. Zo dichtbij, in de natuur: ideaal om me te ontspannen. Ik kan genieten van de vogels, de rust, de vijvers… Je kan er ook mensen tegenkomen, maar 50 meter verder lijkt het dan weer dat je er alleen bent.”

Hond aan de leiband

Charlotte komt er al sinds kleins af aan, maar nu ze staffordshire-bulterriër Spike heeft, is haar liefde voor de abdij nog toegenomen. “Hij is verzot op een toertje rond de vijvers. Sinds ik met de hond ga wandelen, passeer ik dagelijks op de abdijsite. Ik houd hem wel goed aan de lijn, want hij ziet de eendjes iets te graag”, lacht Charlotte.

Charlotte is ook atlete. Ze doet aan 3.000 meter steeplechase. Of ze traint op de abdijsite? “Nee, voor een duurtraining is het toertje rond de vijvers net iets te kort. Maar het is ideaal om er even tussenuit te zijn. Elke keer dat je er wandelt, merk je wel iets op dat je nog niet gezien hebt. Plots duikt er dan een kever, salamander of kikker op. Ik kom elke dag wel thuis met een verhaal”, vertelt Charlotte.

Brasserie De Abdijmolen

Als buurtbewoner heeft Charlotte de site zien veranderen. “Ik herinner me nog de tennisvelden en het voetbalveld, dat nu volop natuurgebied is. Maar vooral de komst van de brasserie is een meerwaarde. Ook Spike weet dat we daar geregeld iets gaan drinken – hij slaat er bijna standaard af”, glimlacht ze.